Menu

Nová generácia serverov HP ProLiant Gen8 aj na Slovensku

  • Napísal(a)  Mária Michalicová
  • Čítať 2596 krát
  • Tlač
  • E-mail

Na minulotýždňovej konferencii Project Voyager uviedla spoločnosť HP novú generáciu serverov ProLiant Generation 8, s doteraz najpokročilejšou mierou automatizácie.

Project Voyager vystupuje ako tretia fáza plánu transformácie serverového trhu, a nasleduje fázy Project Moonshot (extrémne úsporné servery) a Project Odyssey (zmena definície budúcnosti biznis kritických serverov). Project Voyager je zameraný na samoobslužnú infraštruktúru v oblasti štandardných serverov.

Servery ProLiant Gen8 sú výsledkom projektu Voyager, do ktorého sa investovalo 300 miliónov USD s cieľom znížiť náklady na prevádzku dátových centier zvýšením automatizácie procesov a ich optimalizáciou. Vedľajším „produktom“ projektu je aj vznik novej systémovej architektúry HP ProActive Insight, ktorá bola zaradená do portfólia HP.

Servery HP Gen8 sa vyrábajú aj v montážnych halách Foxconn v Česku, odkiaľ budú distribuované na Slovensko a do krajín regiónu EMEA. Pri návrhu sa s ohľadom na úsporu nákladov myslelo aj na technológie lepšieho hospodárenia serverov s energiou a automatickú virtuálnu správu, ktorá ušetrí čas správcom dátových centier a ďalšie investície v oblasti ľudských zdrojov.

ML350p_Gen8

*.jedným z najlacnejších riešení pre malé spoločnosti je rad ML350p, ktorý ponúka v najnižšej verzii štvorjadrový Xeon E5-2609, 4 GB RAM (24 slotov) a diskový radič Smart Array P420i.

Spomínaná architektúra ProActive Insight integruje možnosti výkonného hardvéru aj do softvéru a umožňuje automatizovať životné cykly serverov, priebežne analyzovať aktuálny stav serverov, spotrebu elektrickej energie a diagnostikovať systém, vďaka čomu je možné až trojnásobne urýchliť online jeho aktualizácie. Pri vývoji HP prihliadalo na podnety a inovácie zo strany koncových zákazníkov, vďaka čomu sa podarilo ušetriť až 30 dní (strávených administráciou) ročne na jednu osobu a dátové centrum s rozlohou takmer 930 metrov štvorcových.

HP_DL360p_Gen8

*.rad DL360p v klasickom rackovom prevedení ponúkne podporu do 768 GB DDR3, jedného alebo dvoch procesorov Xeon série E5-2600 a radič Smart Array P420i.

Podľa spoločnosti HP v porovnaní so systémom HP ProLiant G6 ponúkajú nové úsporné servery takmer dvojnásobný výpočtový výkon na 1W. Gen8 je prvou HW platformou, ktorá ponúka služby proaktívnej podpory Always On Support Services, vďaka ktorým je možné odhaliť problémy ešte skôr než reálne nastanú. Podľa HP dokonca až s 95% úspešnosťou, výsledkom čoho je skrátenie prípadného výpadku prevádzky o dve tretiny. HP Archive Health System bude zaznamenávať všetky zmeny, ktoré sa v systéme udejú, vrátane tých hardvérových. Ovládanie serverov bude možné aj pomocou aplikácie pre smartfóny Apple a pre OS Android, z hľadiska bezpečnosti však takáto forma prístupu nemusí byť v množstve prípadov vhodná.

SL230s_Gen8

*.rad škálovateľných serverov ProLiant SL 230s/250s podporuje do 512 GB operačnej pamäte, a procesory Xeon série E5-2600, pri polovici veľkostného formát 1U, resp. 2U.

Nové servery HP ProLiant Gen8 sú na našom trhu dostupné už v týchto dňoch, pričom ceny radu ProLiant ML tower začínajú na hladine 1 465 EUR, rackové ProLiant DL sa dajú kúpiť od 2180 EUR a blade servery ProLiant BL pre cloudovú konvergovanú štruktúru za cenu od 2945 EUR. Škálovateľné servery ProLiant SL pre webové, cloudové a všeobecné nasadenie štartujú na hranici 2100 EUR.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013