Menu

Procesory 6. generácie Intel Core vPro majú premeniť pracovisko

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2432 krát
  • Tlač
  • E-mail

Podľa slov Intelu je nová šiesta generácia procesorov Intel Core vPro najlepším riešením pre použitie vo firemnom prostredí. V porovnaní s päťročným počítačom zabezpečí vyššiu produktivitu vďaka tridsaťnásobne vyššiemu výkonu grafiky, 2,5-krát vyššiemu hrubému výkonu procesora a to všetko pri tretinovej spotrebe. A číslami sa ich praktickosť vraj nekončí.

Procesory Intel Core vPro sú na rozdiel od štandardných mobilných procesorov určené pre korporátnu sféru a zariadenia určené pre prácu, riešia nároky veľkých podnikov v otázkach bezpečnosti, produktivity a spolupráce, či už sa bude jednať o počítače typu 2 v 1, ultrabooky, all-in-one a najnovšie stolové počítače.

Bezpečnosť je kľúčovým prvkom pracovného počítača, pritom viac než polovica narušení aktuálne súvisí s nesprávnym použitím dát alebo ukradnutím prihlasovacích údajov. Staršie počítače využívajúce 8-znakové heslá, ktoré sa obmieňajú každých 90 dní, fungovali dobre pred desiatimi rokmi. Čoraz sofistikovanejšie metódy útokov si však vyžadujú lepšie zabezpečenie. 

Intel  ponúka na vnútropodnikové testovanie a vyhodnotenie novú inováciu pre firemné prostredie zameranú na lepšie zabezpečenie pod názvom Intel Authenticate; multifaktorové overovacie riešenie s možnosťou hardvérového rozšírenia, ktoré posilňuje ochranu osobných údajov na PC. Toto riešenie overuje identitu používateľa pomocou kombinácie maximálne troch sťažených faktorov súčasne: „niečo, čo poznáte” ako napríklad PIN, “niečo, čo máte” vrátane mobilného telefónu a „niečo, čím ste” ako je odtlačok prsta. Kombinácia týchto faktorov je aj používateľsky príjemnejšia, než si pamätanie zložitých hesiel vyhovujúcich bezpečnostnej politike spoločnosti.

Modernizáciou zariadení sa podľa Intelu dá aj celkom dobre ušetriť. Náklady na údržbu starších firemných laptopov a nižšia produktivita môžu stáť firmu 4203 dolárov ročne v prepočte na každé tri PC. Nové PC s 2,5-krát vyšším výkonom a 30-krát lepším výkonom grafiky v porovnaní s 5 rokov starým zariadením, poskytnú používateľom oveľa viac výkonnejších firemných nástrojov pre ešte lepšiu produktivitu.

intel unite

Intel Unite je nové riešenie prinášajúce širšie možnosti videokonferencií. Medzi novinkami sú možnosti rozšíreného displeja, vďaka čomu už viac nebude treba hľadať správny adaptér alebo dongle. Účastníci konferencie v mieste konania i vzdialení účastníci budú mať možnosť jednoduchšieho a bezpečnejšieho sledovania obsahu a narábania s ním v reálnom čase. Zamestnanci môžu okamžite začať stretnutia za použitia nových alebo doterajších displejov či projektorov.

intel sba

Malým podnikom ponúka Intel nenáročné riešenie Intel Small Business Advantage, určené na ochranu a rast malých spoločnosti. Majiteľom malých podnikov ponúkne jednoduchý a centralizovaný spôsob pripojenia a šírenia informácií s automatickým zabezpečením a aktualizovaním.

Zdroj: TS Intel

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013