Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 83
Menu

Radosti s mobilnými operátormi

  • Napísal(a) 
  • Čítať 4782 krát
  • Tlač
  • E-mail

Áno, ja viem, že vás teraz, ani inokedy neprekvapím žiadnou prevratnou novinkou a s niečím podobným ste sa istotne stretli aj vy (budeme radi, ak sa s nami podelíte), no v posledných týždňoch sa mi podarilo nazbierať niekoľko postrehov z prostredia mobilných operátorov, o ktoré by som sa rád podelil. 

 1.       Dobrá správa

Najprv sa podelím o úplnú novinku, ktorou ma oboznámil môj operátor, ktorému som azda až príliš verný už od roku 1998. Včera mi poslal svoj – typicky čierno-čierny (no dobre, je tam aj oranžová) newsletter, v ktorom bol jeden podstatný odkaz. Vraj kontrola spotreby. Takúto službu som istý čas využíval a pokiaľ sa správne pamätám, platil som za ňu nemalé peniaze (ročne). Dnes nepotrebujem žiaden PID kód, stačí zadať moje telefónne číslo, potom overovací kód a všetko mám ako na dlani (viď dole obrázok). Dokonca si môžem aktivovať alebo deaktivovať viaceré služby. Tomuto kroku dávam palec hore!

 

A ešte link: https://www.orange.sk/portal/ecare

 

2.       Náš zákazník, náš pán

 

Čo ma ale ešte viac potešilo, hlavne škodoradostne, bol pokus operátora O2 udržať si odchádzajúceho zákazníka. To viete, spočiatku nízke faktúrky časom prerástli do štandardných rozmerov, no absencia niektorých služieb bola ešte väčším motivátorom na opustenie férového operátora. Po iniciovaní prenosu čísla presne podľa očakávaní prišiel prvý telefonát. Ponúkam nie úplne presný prepis:

Operátor: Dobrý deň, zaznamenali sme vašu žiadosť o prenos čísla. Prečo ste sa tak rozhodli?

Zákazník: Výška faktúr a absencia dátovej služby pre moje Blackberry, dožadujem sa jej už dva roky a ešte stale ju neponúkate.

Operátor: To nie je ale pravda, to vás kto tak informoval?

Zákazník: Na pobočke. Viackrát.

Operátor: Nuž ale už túto službu ponúkame – asi 4 mesiace.

Zákazník: Ale nikto ma neinformoval, aj keď som sa viackrát na to pýtal.

Operátor: Samozrejme, ešte vašu žiadosť o prenos môžete zrušiť. Pošleme vám cenník našich služieb s tým, že vám ponúkneme dokonca 30% zľavu z vašich poplatkov.

Zákazník: Ďakujem, pošlite.

Operátor: Ďakujem, ozveme sa neskôr, ako ste sa rozhodli.

Zanedlho po tomto telefonáte skutočne dorazil emailom nový BlackBerry cenník. Respektíve fax, alebo kópia cenníka. Alebo čokoľvek. (viď foto dole)V každom prípade, okrem ceny (naozaj nekonkurenčná) nás viacerých zarazil najmä výzor tohto cenníka. Myslím si totiž, že v 21.storočí by mala starostlivosť o zákazníka vyzerať úplne inak. Tak za prvé, prečo si za celý čas nikto pri mojom mene neurobil poznámku, že mám záujem o služby Blackberry? A za druhé, to naozaj takéto cenníky posielajú svojim zákazníkom?

 blackberry_scan

3.       Dva týždne

Reklamácia. Tento pojem poznajú mnohí z vás. Tí nešťastnejší s ním museli prísť aj do úzkeho styku. Ja som naposledy reklamoval svoje mobilné zariadenie, ktoré okrem zabezpečovania styku s mojim okolím slúži aj na občasne fotenie, ak práve po ruke nemám lepši fotoaparát. Na konci tohtoročnej letnej dovolenky však mobilné zariadenie vypísalo File System Error a všetky dáta ostali už iba v mojej skromnej a zvyčajne nie práve spoľahlivej pamäti. Moju radosť si asi viete sami dobre predstaviť. Mobilné zariadenie ale neputovalo von oknom, povedal som si, že to skúsim inak. Kúpil som si novú pamäťovú kartu (so starou sa pracovať už nedalo, nehovoriac o sklamanej dôvere), no keď sa po týždni File System Error zopakoval, povzdychol som si a vybral som sa k operátorovi, ktorý mi moje mobilné zariadenie predal. Vyplnil som s pracovníčkou reklamačný protokol, vybavil si náhradné zariadenie a utekal preč. O 2 týždne som dostal SMS – môj problém bol vyriešený. A riešenie? Dostal som novú pamäťovú kartu. Telefón som musel prevziať, vysvetliť, že tým sa problém nevyrieši (že sa to stalo viackrát) a opäť ho reklamovať. Tentokrát som ale radšej poriadne skontroloval to, že pracovníčka si poznačila aj skutočnosť, že tento problém sa vyskytol viackrát s rôznymi pamäťovými kartami a chyba nebola iba v jednej karte. O ďalšie dva týždne som dostal úplne nové mobilné zariadenie, ktoré funguje našťastie spoľahlivo. Zatiaľ. Poučenie pre vás – vždy kontrolujte aj to, čo si o vašom probléme zodpovedný pracovník zaznačí. Môžete si tak ušetriť dva týždne.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013