Menu

Tablet Cisco Cius pre firemnú klientelu

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2961 krát
  • Tlač
  • E-mail

Na slovenský trh prichádza tablet určený výlučne pre firemné prostredie. Cisco Cius sa snaží zaujať firemnú klientelu špičkovou softvérovou výbavou a vysokou bezpečnosťou.

Spoločnosť Cisco uvádza na trh tablet Cisco Cius. Navrhnutý je špeciálne pre firemné prostredie, umožňuje prístup k nástrojom tímovej spolupráce a virtualizáciu desktopov. V kombinácii s aplikačným ekosystémom Cisco AppHQ vytvára prostredie pre tvorbu, správu a nasadzovanie aplikácií.

Firmy čoraz viac prechádzajú z tradičných počítačov na tablety - podľa analýzy spoločnosti Deloitte ich firmy v roku 2011 nakúpia viac ako 10 miliónov. Mobilné zariadenia požadujú samotní zamestnanci, keď až 60 % z nich preferuje prácu na diaľku. Zo všetkých tabletov, ktoré sa predali tento rok, až štvrtina pripadá na firmy. Adaptácia tabletov na firemné prostredie je dokonca rýchlejšia ako tomu bolo v prípade smartfónov. Navyše až polovica tabletov, ktoré si ľudia kúpili pre osobné použitie, je využívaná aj pre plnenie pracovných úloh.

Cius_4

Určený pre firemnú klientelu

Tablet Cisco Cius je určený špeciálne pre použitie vo firmách a zodpovedá najnovším trendom v oblasti IT. Cius podporuje prevádzku virtuálneho desktopu, čím umožňuje vyžívanie služieb cloud computingu. Okrem toho ponúka aj streaming HD videa, real-time video, videokonferencie, prístup k emailu a obsahu na webe, ako aj editovanie a zdieľanie akýchkoľvek dát lokálne alebo v cloude.

Cisco Cius je prispôsobený na používanie vo firmách a jeho funkcie a parametre zodpovedajú potrebám podnikového prostredia. Nejde len o biznis tablet, Cius je zároveň IP telefón, zariadenie pre tímovú spoluprácu a pre užívateľa predstavuje vstup do sveta virtualizácie. Pomocou tohto tabletu sa môžete bezpečne pirpojiť k svojmu vzdialenému počítaču a plnohodnotne na ňom pracovať.

Aplikačné prostredie Cisco AppHQ poskytuje IT manažérom nástroj pre jednoduchý vývoj, nasadzovanie a správu aplikácií. AppHQ ponúka aj vývojárske nástroje pre vytváranie, testovanie a publikovanie aplikácií pre Cisco Cius spolu s kontrolnými mechanizmami, umožňujúcimi IT manažérom individuálne definovať, ktoré aplikácie môžu byť v rámci firmy na tablete používané. AppHQ je možné využiť aj ako uzavretý ekosystém v rámci jednej spoločnosti – interný storefront (online zdroj aplikácií) môže ponúkať napríklad len vybrané produkty tretích strán a vlastné firemné aplikácie.

vd

Technické parametre

Tablet je poháňaný mierne netradičnou platformou, založenou na hardvéri od spoločnosti Intel. Základom tu je procesor Intel ATOM, ktorý by sme očakávali skôr pri netbookoch, ako tabletoch. Snaha Intelu o prerazenie na tamto trhu nie je teda len vo forme slov, ale nadobúda aj reálne rozmery. Operačnú pamäť tvorí 1 GB modul, ako dátové úložisko je tu dostupných 32 GB flash pamäti. Pre bezdrôtový prenos dát sú dostupné dve technológie – Bluetooth 2.1 EDR a Wi-Fi. Do budúcna sa ráta aj s 3G verziou.

O zobrazenie sa stará 7“ LCD displej s rozlíšením 1024×600 bodov, čo je štandardné rozlíšenie z netbookov. Kamery sa tu nachádzujú dve – zadná má rozlíšenie 5 Mpx s možnosťou záznamu VGA videa, predná je určená pre videokomunikáciu a zvláda záznam HD videa pri rozlíšení 720p. Podporovaných je množstvo formátov videa, vrátane špeciálnych pre prenos v prostredí s vysokou stratou dátových paketov.

Ako operačný systém bol zvolený Android 2.2. Tento výber môže na prvý pohľad pôsobiť nelogicky, keďže Android je aktuálne najmenej bezpečnou mobilnou platformou. Cisco si ho vybrale pre jeho plnú otvorenosť. Vďaka si mohli systém plne upraviť podľa svojich potrieb a doplniť ho o množstvo bezpečnostných aplikácií. Do budúcna sa ráta s aktualizáciou na najnovšiu verziu Ice Cream Sandwich, keďže hardvér na to pripravený je. Na základe nastavenia správcu bude mať užívateľ prístup buď k originálnemu Android marketu, alebo k Cisco AppHQ a App HQ Manager.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013