Menu

Samsung predstavil svoju víziu pre rok 2012

  • Napísal(a) 
  • Čítať 8511 krát
  • Tlač
  • E-mail
Prev
Next »

Minulý týždeň jeden z najsilnejších hráčov na trhu spotrebnej elektroniky, Samsung, predstavil na európskej výstave Samsung European Forum 2012 nielen širokú paletu produktov pre rok 2012, ale aj svoju víziu o tom, kam by sa mal vývoj v tomto roku uberať.

Samsung Electronics dosiahla v roku 2011 tržby vo výške 143 miliárd USD, a v Európe sa jej podarilo dosiahnuť najväčší trhový podiel hneď v desiatich produktových kategóriách. Po prvý krát sa stala najobľúbenejšou značkou spotrebnej elektroniky. Podľa prezidenta a generálneho riaditeľa Samsung Electronics Europe chce Samsung ďalej investovať do výskumu a vývoja, inovácie produktových línií a zamerať sa aj na B2B sektor a ponuku komplexných riešení.

Jednou z nosných myšlienok stratégie Samsung na európskom trhu je poskytnutie konektivity naprieč najrôznejšími zariadeniami, od televízorov až po smartfóny. Produktové inovácie sú postavené na troch základných myšlienkach inteligentnej interakcie, obsahu a evolúcie. Nech si už pod týmito heslami predstavíme čokoľvek, Samsung má potenciál na to, aby ich presadil.

2012 patrí písmenu E

Všetky produkty by tak mali byť, aspoň podľa Samsungu, „smart“, aby uľahčili a spríjemnili používanie a život koncového spotrebiteľa. V tomto trende už pracujú televízory, pričom modelové rady 2012 ďalej posúvajú hranice domácej zábavy a multimediálneho využitia.

samsung_es8000_LEDTV

Rok 2012 bude v prípade televízorov označený písmenom E, lídrom ponuky by mal byť modelový rad ES8000 LED. Ten sa vyznačuje tenkým rámikom, ktorý sme videli na vyšších modeloch Samsung už koncom roka 2011 a novým stojanom v tvare písmena U. Dostupný bude aj vo väčších uhlopriečkach, a to až do 75“. Lepšiu odozvu a vyšší výkon počas prezerania internetových stránok či využívania voľne stiahnuteľných aplikácií zaručuje dvojjadrový procesor.

Predstavený bol aj Super OLED TV, v podobe svojho prvého 55“ televízora postaveného práve na tejto technológii. Samsung produkuje deväť z desiatich OLED displejov na svete, a svoje skúsenosti sa rozhodol zúročiť aj pri väčších uhlopriečkach. Výhodou tejto technológie sú ešte tenšie panely, realistické podanie farieb, vysoká kvalita detailov a krátka odozva.

samsung_es8000_LEDTV_2

Spomínali sme tri základné myšlienky inovácie Samsung, a všetky sú súčasťou koncepcie nových televízorov. Smart Interaction (inteligentná interakcia) predstavuje možnosť komunikácie používateľa s televízorom aj prostredníctvom hlasu, pohybu a systémom rozpoznania tváre. Pomocou HD kamery a mikrofónu je možné televízor ovládať hlasovými pokynmi pre spustenie aplikácií, alebo vykonanie zvoleného úkonu, prípadne mávaním rúk sa pohybovať v menu či upravovať hlasitosť. A vzhľadom na to, že v telke aj tak nič nejde, aspoň si pri prepínaní kanálov dobre zacvičíte.

Smart Content (inteligentný obsah) umožňuje prostredníctvom aplikácií inštalovaných v inteligentnom televízore uspokojovať osobné preferencie používateľa a funkcia AllShare Play umožňuje používateľom prístup k vlastnému obsahu prostredníctvom obrazoviek najrôznejších zariadení (napr. tabletu), a to kedykoľvek a kdekoľvek.

http://www.youtube.com/watch?v=FRk5bMDs0Iw

Smart Evolution (inteligentná evolúcia) je zastúpená novou technológiou Samsung Evolution Kit. Táto technológia bude každý rok prostredníctvom lokálnej technológie system-on-chip ponúkať všetky hardvérové ​​i softvérové ​​vylepšenia. Vybrané modely roku 2012 a nové SMART televízory budú na zadnej strane vybavené jednoduchým slotom určeným práve pre túto technológiu.

Inteligentná je aj ďalšia zavádzaná technológia Smart Wi-Fi pre fotoaparáty a videokamery. Cieľom tejto technológie bude zjednodušenie zdieľania obsahu a rýchlejší prenos dát medzi zariadeniami. Prvým produktom je kompaktný fotoaparát WB850F s 21× optickým zoomom a funkciou WiFi Direct, pomocou ktorého je možné priamo z fotoaparátu odosielať fotografie e-mailom, prípadne ho pripojiť k tabletu či smartfónu. K dispozícii je i funkcia Auto Backup pre prenos fotografií do počítača aj bez potreby pripojenia káblom.

Očakávať môžeme aj inteligentné domáce spotrebiče, šetrnejšie k životnému prostrediu. Spomeňme napríklad technológiu EcoBubble, vďaka ktorej práčky Samsung dokážu oprať bielizeň aj v studenej vode. Pri chladničkách bude použitý invertorový kompresor, na ktorý poskytuje výrobca dokonca až desaťročnú záruku. Nová modelová rada chladničiek Samsung by mala poskytnúť väčší vnútorný priestor vzhľadom na vonkajšie rozmery.

Galaxy Tab 2

Do rodiny Galaxy pribudol tento rok tablet Galaxy Tab 2, postavený na systéme Android 4.0 ICS. Najprv sa ho dočkajú zákazníci vo Veľkej Británii, európsky trh by mal prísť už v marci. Základom hardvérovej výbavy je dvojjadrový procesor s frekvenciou 1 GHz, novinka bude dostupná vo verziách s Wi-Fi a 3G adaptérom a s úložiskom 8, 16, alebo 32 GB. Operačná pamäť je vo všetkých prípadoch o veľkosti 1 GB.

samsung_galaxy_tab_2

Práve mobilní používatelia sa majú na čo tešiť, Galaxy Tab 2.0 bude podporovať HSPA+ s prenosovými rýchlosťami do 21 Mbps. Displej tabletu má uhlopriečku 7“ a rozlíšenie 1024×600 bodov, zostane tak zachovaná kompaktnosť celého zariadenia, ktorá bola hlavným ťahákom predošlého modelu. Štandardná batéria s kapacitou 4000 mAh by mala byť dostatočná pre celodennú prácu v teréne, celková hmotnosť sa zmestila pod hranicu 350 gramov.

Ani tu nebude chýbať rozhranie TouchWiz, podporovaná je nová služba S Suggest, ktorá používateľovi priamo na obrazovke zobrazuje odporúčanie na aplikácie, ktoré by ho mohli zaujímať. Zdieľanie obsahu a prehrávanie zdieľaných médií v rámci ďalších zariadení umožňuje funkcia AllShare Play, komunikujúca s akýmkoľvek Samsung SMART zariadením.

Prev
Next »
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013