Menu

Tegra 3 ponúkne graficky dokonalé hry

  • Napísal(a) 
  • Zverejnené v Hry
  • Čítať 3431 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

Príchod nových smartfónov a tabletov so štvorjadrovými procesormi umožňuje vývoj graficky dokonalejších hier. Prvé z nich sú určené pre SoC NVIDIA Tegra 3.

http://www.youtube.com/watch?v=lBl-goBrWno

Na čo by nám bol tak výkonný hardvér v tabletoch, ak by sme ho nemali ako využiť? Bežné úkony a kancelárske balíky zvládajú aj jednojadrové čipy s priemernou grafikou, graficky pekné hry zas dvojjadrá doplnené o výkonnejší čip typu Adreno 220.

NVIDIA predstavila na tohtoročnej MWC v Barcelone niekoľko hier, zhodne optimalizovaných pre jej najnovšie SoC Tegra 3. To sa nachádza v mnohých ohlásených novinkách, ako aj v aktuálne jednom z najlepších tabletov – Asus Transformer Prime.

Hry určené pre Tegra SoC spoznáte jednoducho – verzie pre bežné smartfóny majú klasický názov, pre zariadenia s HD rozlíšením to je označenie HD a hry optimalizované pre Tegra čipy majú označenie THD. Na čo sa teda tento rok môžeme tešiť?

Dark Kingdom THD

Máte chuť na poriadne RPG? Na poriadne RPG s poriadnou grafikou? THD verzia hry ponúka real time dynamické osvetlenie, pokročilé zobrazenie povrchu, realistickú vodu a dokonca aj technológiu PhysX, vďaka ktorej môžete v hre zničiť množstvo objektov.  

Eden to green THD

Kvietkami proti robotom ... na prvý pohľad možno mierne infantilné, avšak veľmi zábavné. Hra bude úplne zadarmo a ponúkne 20 máp v troch rozdielnych svetoch. Neskôr pribudnú ďalšie svety, tie ale budú za malý poplatok. Verzia pre Tegra čip ponúkne textúry s vyšším rozlíšením, kvalitnejšie shadery a výrazne bohatšie efekty.

EdenToGreeeen_Screenshot3


Sonic The Hedgehog 4: Episode II

Obľúbený Sonic s novým grafickým kabátom vyzerá úžasne a pri hraní na veľkom LCD televízore je maximálne návykový.

Sonic4EpisodeII_Screenshot01


Golden Arrow THD

O tejto akčnej hre zatiaľ veľa informácií známych nie je. Podľa dostupných obrázkov sa ale môžeme tešiť na graficky zaujímavú akciu. Hra by mala byť dostupná zadarmo.

GoldenArrow_Screenshot01


Úžasné GTA 3

A na záver jedno malé porovnanie. Na ľavom televízore beží GTA 3 z hernej konzoly Playstation 3, na pravo to je tá istá hra, ale z tabletu. Obidve sa dajú ovládať rovnakým herným ovládačom, pričom sú rozmerovo neporovnateľne menšie a aj ich spotreba je diametrálne odlišná ...

gta

Viac z tejto kategórie: « Dym I3 Prieskum »
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013