Menu

Tropico 4 - nové príbehy El Presidente

  • Napísal(a) 
  • Zverejnené v Hry
  • Čítať 3666 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

Štvrté pokračovanie série Tropico je tu. Prináša zopár nových budov, novú kampaň ale aj nové mapy, na ktorých sa bude odohrávať príbeh vás - El Presidente. Okrem toho bol pridaný systém náhodne generovaných prírodných katastrof ale aj mnoho ďalšieho.

Stretégia Tropico 4 vás postaví do úlohy El Presidente. Ten je vládcom niekoľkých tropických ostrovov. Vašou úlohou je zabezpečiť ich prosperitu, dobré vzťahy so zahraničnými veľmocmi ale aj verejný poriadok a bezpečnosť obyvateľstva. S tým vám pomôžu rôzne budovy a samozrejme ich pracovníci, ktorý tvoria obyvateľstvo Tropica.

V kampani budete sledovať prvotný vzostup a následný pád El Presidente, počas ktorého sa budete musieť vysporiadať so zradcami a to až v 20 misiách, ktoré sa odohrávajú na 10 rôznych mapách (ostrovoch). Celkový hrací čas je teda niečo okolo 10 hodín.

Úplnou novinkou je pridanie prírodných katastrof. Tie sa generujú náhodne a váš ostrov môžu vystaviť napríklad ničivým dôsledkom tsunami, erupcii vulkánu či ohromnému tornádu. Vo väčsine prípadov stratíte po týchto katastrofách pár budov, tie sa však dajú za poplatok opraviť či v horších prípadoch postaviť nanovo.

Medzi nové budovy patrí aj Aqua Park

Pred stratami na ľudských životoch vás môže ochrániť jedna z nových budov v podobe meteorologickej stanice. Ak na ňu nainštalujete správne vybavenie dokáže dokonca predpovedať aj zemetrasenia. Okrem nej do hry pribudol aj Aqua Park, nákupné centrum, atómová elektráreň, mausóleum venované El Presidente či luxusná loď slúžiaca ako atrakcia pre turistov. Celkovo bolo do hry pridaných až 20 nových budov.

Tropico 4 prináša systém živelných pohrom

O správny chod štátu sa postará novo vzniknutá rada ministrov. Tú musíte najprv postaviť a následne ju treba samozrejme obsadiť skúsenými občanmi Tropica alebo zahraničnými expertmi, ktorý budú zastávať funkciu jednotlivých ministrov. Bez nich nebudetemôcť vyhlásiť väčšinu vládnych nariadení.

Do hry pribudli aj vedľajšie úlohy, ktoré získavate od vedúcich jednotlivých frakcií. Tí vás môžu požiadať napríklad o vyexportovanie určitého množstva surovín, vydanie ediktu či o rôzne iné veci. Tieto úlohy sú generované náhodne kedykoľvek počas hrania.

http://www.youtube.com/watch?v=PgOUUnClabs

Spoločnosť Kalypso Media, ktorá má na starosti vývoj tejto hry nezabudla ani na stále vzrastajúci trend sociálnych sietí. Do hry integrovala prepojenie s Facebookom a Twiterom. Pomocou dvoch malých tlačidiel sa tak môžete podeliť s vašimi priateľmi o rôzne informácie ako nákup nových plánov na stavbu budovy, priebeh katastrofy či výsledok volieb.

hodnotenie

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013