Menu

7 technologických hračiek pre študentov

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Zverejnené v Hry
  • Čítať 4563 krát
  • veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma zväčšiť veľkosť písma
  • Tlač
  • E-mail

Hľadáte zaujímavý darček pre študenta? Určite mu nekupujte ceruzky, ponožky, alebo inú „zaujímavosť“. Na svete je predsa toľko iných netradičných zariadení, z ktorých niekedy zostáva až rozum stáť.


Digitálne pero, ktoré prekvapivo aj píše

Zapisujte a nahrávajte si všetko z vašich prednášok pomocou digitálneho pera.  Poznámky napísané na papierový blok sú automaticky digitalizované, pričom ku každému nákresu si môžete pomocou integrovaného diktafónu nahrať  aj zvukový záznam. Po prenesení do počítača (je tu podpora pre Evernote, Facebook a Google Docs) máte poznámky prehľadne zoradené spolu s jednotlivými zvukovými záznamami (až 800 hodín). Pre Echo Smartpen  je dostupných aj niekoľko doplnkových aplikácií, vrátane rozpoznávania písaného textu, či prekladania práve písaných slov.


Digitálny poznámkový blok

ASUS Eee Note nie je čítačka elektronických kníh a nie je to ani tablet. Z obidvoch zariadení si berie množstvo funkcií a kombinuje ich do výsledku v podobe multifunkčného poznámkového bloku. Stylusom si jednoducho zapíšte všetky poznámky, fotoaparátom odfoťte dokumenty a vďaka integrovanému mikrofónu si pokojne zaznamenajte celú prednášku. Všetky dáta si neskôr môžete skopírovať do počítača a vďaka veľkej internej pamäti poslúži zariadenie aj ako vaša digitálna knižnica.

02


Tablet pre každého

Tablet už nie je elektronická hračka pre majetných, ale vďaka množstvu cenovo dostupných modelov ho môžeme zaradiť do výbavy aj pre študentov. Hodí sa na robenie jednoduchých poznámok, s externou klávesnicou dokáže v prípade potreby nahradiť aj netbook a v neposlednom rade si s ním užijete aj množstvo zábavy. Nájdete tu rôzne interaktívne publikácie a dobre poslúži aj ako čítačka elektronických kníh.

03


Čítačka elektronických kníh

Jedná sa síce len o jednoúčelové zariadenie, ale ako náhrada za množstvo ťažkých kníh funguje stále skvele. Hmotnosť je nízka, vďaka malým rozmerom ju môžete mať stále zo sebou a čo je najlepšie, pojme skutočne obrovské množstvo kníh. Vďaka špeciálnemu displeju (takzvaný elektronický atrament) nezaťažuje váš zrak a nemá problém ani s priamym slnečným svetlom. Veľmi nízka spotreba vás odbremení od neustáleho nabíjania, ktoré tu bude stačiť absolvovať len približne raz do týždňa.

04


Smartfón

Chytrý telefón môžeme označiť aj ako digitálny švajčiarsky nožík, pri ktorom je telefonovanie len doplnkovou funkciou. V prípade potreby totiž dokáže poslúžiť ako diktafón, vedecká kalkulačka, odfotíte s ním spolužiakove poznámky (alebo skôr peknú spolužiačku), nájdete informácie na webe, pozriete si poštu a počas nudných prednášok sa aj zabavíte. Integrovaná navigácia vám síce neukáže správny smer života, ale možno pomocou nej nájdete správnu cestu na dôležitú skúšku.

05


Hľadač Wi-Fi signálu

Aj keď je mobilný internet cenovo dostupný, tak má určité dátové limity. Taktiež nie všetky zariadenia majú dátový modem a mnoho študentov je tak odkázaných len na Wi-Fi sieť. Ako ale nájsť dobrý signál bez splašeného pobehovania s notebookom v rukách?  Riešením je takzvaný Wi-Fi detector, ktorý vám pomocou niekoľkých diód ukáže intenzitu a dostupnosť Wi-Fi signálu. Jednoduché, malé a keďže to vyzerá ako kľúčenka, tak to môžete mať neustále so sebou.

06


Slúchadlá s elimináciou okolitého hluku

Na internáte je všetko možné, len nie pokoj a ticho. Pred skúškami či písomkou je niekedy nevyhnutné sa aj niečo naučiť a určite ako naschvál sa vtedy začne hlučná párty o poschodie nad vami. Utiecť zo sveta hluku môžete pomocou slúchadiel s elimináciou okolitého hluku, ktoré vám pomôžu sústrediť sa na učenie, alebo počúvanie tichšej nahrávky z prednášky. Vhodné sú aj na cestovanie, pričom pre Bratislavskú MHD odporúčame tie efektívnejšie modely.

07

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013