Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 100
Menu

Amazon predstavil nový Kindle Paperwhite

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3115 krát
  • Tlač
  • E-mail

Amazon predstavil nový Kindle Paperwhite, 6. generáciu svojej čítačky elektronických kníh. Je to technologicky najvyspelejší model v súčasnom portfóliu, s dotykovým ovládaním a jediný so zabudovaným podsvietením displeja.

Aké sú zmeny oproti  staršiemu modelu? Vybrali sme niekoľko najpodstatnejších zmien. Opticky najvýraznejšou bude displej s vyšším kontrastom. Biela má byť belšia a čierna černejšia než doposiaľ. Toto je obľúbený marketingový slogan a napriek tomu, že od prvých generácii sa displeje výrazne zlepšili, stále to nie je tá papierovo biela (Paperwhite) ako sme zvyknutí z klasických knižiek – uvidíme čo na to nový Kindle, Amazon zožal v minulosti v tomto smere vlnu kritiky od užívateľov za falošnú reklamu.

Zmenilo sa aj podsvietenie, novinka bude postavená na ďalšej generácii podsvietenia displeja. Tak isto ako pri problematickej “papierovo bielej” aj podsvietenie minulej generácie malo svoje muchy a rada užívateľov si sťažovala na nerovnomernosť podsvietenia či farebné šmuhy. Zrýchli sa i procesor, ktorý by mal byť o 25% rýchlejší . Jeho základným prínosom bude rýchlejšie otváranie kníh a listovanie v nich. Vylepšenia sa dočkala aj dotyková technológia– o 19% hustejšia mriežka má zlepšiť presnosť dotykového ovládania.

Kindle Page Flip– Prechádzanie knihy stranu po strane, podľa kapitoly, či skok na koniec knihy bez toho, aby ste stratili aktuálnu stránku na ktorej ste.


 

Integrácia so službou Goodreads – môžete hodnotiť knihy, ktoré práve čítate, alebo ste prečítali, pozrieť si čo čítajú vaši priatelia, dostávať odporúčania na základe vašich obľúbených knižiek.


 

Kindle Freetime – rozšírená rodičovská kontrola Kindle čítačky – rodičia môžu deťom vytvoriť profily, vybrať knihy na čítanie, sledovať progres v čítaní, vyhľadané slová v slovníkoch, prečítané počty strán a dokončené knihy…túto “Big Brother” funkciu ponecháme bez komentáru :)


 

Vocabulary Builder– tréner slovnej zásoby pre tých ktorý čítajú v cudzom jazyku – slová ktoré si vyhľadáte v slovníku budú ukladané do “príručného” zoznamu kde je definícia slova, aj príklad jeho použitia v kontexte.


 

Smart Lookup – integruje slovník v zariadení s X-Ray a s Wikipédiou a umožňuje vyhľadávať aj frázy.


 

In-line Footnotes – praktickejšie zobrazovanie poznámok pod čiarou - kliknutím na odkaz na poznámku sa táto otvorí v samostatnom okne priamo na aktuálnej stránke knihy.

Kindle MatchBook –ak si chcete zakúpiť elektronickú verziu knižky, ktorú ste na Amazone kúpili v papierovej podobe, bude Vás to stáť od 2,99 USD nižšie – čo môže byť v závislosti od ceny konkrétneho titulu oveľa menej peňazí než doteraz.

Amazon prijíma predobjednávky na Kindle Paperwhite už teraz a rozposielať do sveta ho začne 15. októbra 2013.

Špecifikácie:

Displej: 6 palcov, 212 ppi,16 odtieňov šedej, Rozmery: 169 mm x 117 mm x 9.1 mm, Váha: 206 gramov, Pamäťová kapacita: 2GB (1,25 GB pre užívateľa), Výdrž batérie: 8 týždňov (pri vypnutom WiFi), Zabudované WiFi pripojenie (dostupný aj model s 3G pripojením) 

 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013