Menu

Myš od Genius rozpozná QR kódy

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2120 krát
  • Tlač
  • E-mail

Aplikácie pre čítanie QR kódov pomocou smartfónov nie sú žiadnou novinkou, a tento spôsob poskytovania informácií sa stáva stále zaujímavejší. Genius predstavil riešenie aj pre desktopy a notebooky.

V myšiach sme videli už kadečo, od užitočných prvkov bezpečnosti, ako je napríklad snímač obtlačkov prstov, až po menej užitočný ventilátor na ochladzovanie dlane. Genius vymyslel myš, ktorá má v sebe integrovanú čítačku QR kódov.

Cam Mouse kombinuje myš s dvojmegapixlovým fotoaparátom a kombinuje netradičným spôsobom dve zariadenia do jedného. Na spodnej strane sa nachádza šošovka objektív, stačí odsunúť kryt a Cam Mouse sa dá použiť ako fotoaparát. Zhotovené snímky je možné jednoducho synchronizovať so sociálnymi sieťami, a zdieľať ich s priateľmi. Myš je dodávaná aj s nástrojom na editáciu fotografií, a dokáže čítať aj QR kódy z papiera či displeja počítača.

Myš sa spolieha na optický senzor s rozlíšením 1200 dpi a technológiou BlueEye, ktorá jej umožňuje pracovať na akomkoľvek povrchu, vrátane skla. Tlačidlová výbava je základná, v prednej časti ľavej bočnice pribudlo tlačidlo pre spustenie fotoaparátu. Jednoduchá ergonómia umožňuje používať myš aj ľavákom.

Genius Cam Mouse sa na trhu objaví v priebehu októbra, a to za veľmi priaznivých 16,29 EUR.

Zdroj: TS Genius

 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013