Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 98
Menu

Axis Camera Families pre Revit

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2594 krát
  • Tlač
  • E-mail

Inovatívny prvok Axis Camera Families pre Autodesk Revit poskytuje 3D kamerové modely pre ilustráciu, ako bude nastavenie kamery vyzerať v reálnom živote a aké oblasti bude dohľadový systém po inštalácii pokrývať. 3D modely sú vyvinuté špeciálne pre projektantov bezpečnostných systémov, ktorí ich využijú pri návrhoch dohľadových systémov priamo pri projektovaní budov v 3D CAD programu Autodesk Revit.

Spoločnost Axis Communications, popredný svetový dodávateľ systémov sieťového videa, dnes uvádza na trh významný príspevok do rodiny nástrojov pre projektantov bezpečnostných systémov. Kamerové modely v Axis Camera Families zahŕňajú detailné metadata potrebné pre informačné modelovanie stavieb (Building Information Modeling, BIM). 3D modely rovnako umožňujú projektantom bezpečnostných systémov interaktívnu vizualizáciu kamerového pokrytia, čo im pomôže vybrať správny model kamery a optimalizovať usporiadanie systémov.

„Bezpečnosť by mala byť integrálnou súčasťou procesu návrhu každej novej veľkej budovy,“ vysvetľuje Peter Friberg, riaditeľ systémov a služieb spoločnosti Axis Communications. „Aby sme dosiahli najvyššiu možnú úroveň bezpečnosti a vyhli sa vzniku slepých miest, ktoré by prípadne mohli predstavovať bezpečnostný problém, je potrebné plánovať bezpečnostné systémy súčasne s ďalším základným technickým zariadením, ako sú elektroinštalácie alebo potrubie.“

S využitím nových 3D modelov v Axis Camera Families môžu projektanti bezpečnostných systémov umiestniť sieťové kamery Axis priamo do CAD plánu budovy a vizualizovať oblasti, ktoré kamery pokryjú. Softvér im umožní si presne prezrieť ako kamery zapadnú do dispozície budovy, a ľahko zistiť, či pohľadu netienia stĺpy alebo steny, čo im dáva možnosť obmedziť očakávané slepé miesta. Znamená to, že plánovanie bezpečnostných systémov možno teraz robiť ako integrálnu súčasť projektu budovy a je začlenené do rovnakej sady nástrojov, aká sa používa pre projektovanie zvyšných častí budovy. používatelia CAD systémov môžu tiež získať informácie o každej kamere a zistiť si napr. modelové číslo, montážne vybavenie, spotrebu energie a rozlišovaciu schopnosť.

Todd Kotlaba, spoločník a vedúci systémových projektov spoločnosti TLC Engineering for Architecture, dostal jednu z prvých verzií Axis Camera Families: „Axis Camera Families sme používali pre návrh okruhu priemyslových televízií (CCTV) pre našich klientov. Skutočný 3D model kamery nám poskytuje možnosť urobiť detekcie kolízií a simulácie pre zabránenie nesúladu s ostatnými systémami budov, ako sú strojné vybavenie, elektroinštalácie a potrubia, aby nedochádzalo ku konfliktom vedení a prekážkam v požadovanom zornom poli kamery. Axis Camera Families tiež ohromne pomáha našim klientom, ktorí si často nedokážu predstaviť, čo bude vidieť po dokončení montáže. Informácie pre vybranú kameru uvádzajú aj rozlíšenie v pixeloch na palec, čo nám pomôže splniť požiadavky klientov na kvalitu zobrazovaného obrazu a rozlíšenie záznamu.“

Informačné modelovanie stavieb je koncept, v ktorom sú všetky prvky stavby, ako sú steny, dvere, potrubia apod., uložené v databáze CAD a poskytujú kompletný obraz každého detailu obsiahnutého v projekte. Táto databáza je potom používaná nielen pri projektovaní a výstavbe budovy, ale aj pre plánovanie údržby a správy budovy po celou dobu jej životnosti.

Axis Camera Families pre Autodesk Revit je teraz poskytovaná partnerom firmy Axis k dispozícii zdarma. Je v ňom obsiahnutá prevažná časť sieťových kamier Axis.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013