Menu

Bezdrôtové reproduktory od Creative s podporou NFC

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3350 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nová technológia NFC sa postupne udomácňuje v smartfónoch a svoje miesto si preto nachádza aj v perifériách a príslušenstve. Poslednou novinkou z dielní spoločnosti Creative sú bezdrôtové reproduktory Airwave HD a Airwave.

Pútavý dizajn a podpora bezdrôtových technológii. Takto by sa dali v skratke charakterizovať nové bezdrôtové reproduktory od Creative. Airwave HD a Airwave komunikujú so zariadeniami prostredníctvom Bluetooth pripojenia, takýchto riešení ma Creative na trhu viac už dlhšiu dobu, novinkou je však podpora NFC. Pomocou nej je reproduktor možné rýchlo spárovať so smartfónom, samotný prenos zvuku už má potom na starosti Bluetooth. Pripojené môžu byť dve zariadenia súčasne.

Creative stavilo v prípade noviniek na pútavý dizajn a pestré farebné spracovanie. Trojuholníkové telo reproduktorov s kovovou mriežkou a lesklou povrchovou úpravou bude dostupné v niekoľkých farebných variantoch. Integrovaný akumulátor sa nabíja prostredníctvom micro USB portu, a tak si na cestách vystačíte s nabíjačkou od smartfónu. Nechýba ani  mikrofón, Airwave sa tak dajú použiť aj ako hlasité handsfree.

Reproduktor Airwave HD ponúkne integrovaný zosilňovač Creative Super Charged, ktorý by mal podľa slov výrobcu priniesť dvojnásobne vyššiu hlasitosť s v porovnaní s konkurenciou v rovnakej veľkostnej kategórii. Meniče reproduktora sú mierne naklopené smerom hore, aby sa dosiahlo optimálne smerovanie zvuku. Airwave HD budú dostupné v klasickej čiernej aj v šedej, červenej, modrej, ružovej a zelenej. Kapacita akumulátora zvládne 7 hodín reprodukcie hudby. Odporúčaná cena je 149,99 EUR.

Verzia Airwave bez prívlastku HD v modrom, sivom, ružovom a zelenom farebnom prevedení. Bude jej chýbať zosilňovač, no ponúkne vyššiu, až 12 hodinovú výdrž akumulátora. Nižšia bude aj cena, tá je stanovená na 99,99 EUR.

Zdroj: TS Creative

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013