Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 100
Menu

Fujifilm má nový CSC fotoaparát X-T1

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3094 krát
  • Tlač
  • E-mail

Fujifilm uviedol na trh nový CSC fotoaparát. X-T1 má vymeniteľné objektívy,podobne ako konkurencia Nikon Df čerpá z dizajnu zrkadloviek, no zachováva si kompaktné rozmery imanuálne nastavenia. Navyše ponúka odolnosť voči poveternostným vplyvom spolu so všetkými výhodami fotoaparátov X, ako je kompaktná veľkosť a kvalitný výstup. 

Širokouhlý OLED hľadáčik má 2,36 milióna obrazových bodov a zväčšenie až 0.77x, čím sa radí k absolútnej špičke. Od konkurencie sa odlišuje aj oneskorením, ktoré je len 0.005s – čo je jedna desatina v porovnaní s konvenčnými digitálnymi fotoaparátmi, takže by mal zamedziť “trhaniu” obrazu pri rýchlo sa pohybujúcich objektoch a pri pohybe fotoaparátu.  

 OLED hľadáčik umožňuje zobrazenie v 4 režimoch: 

1.  “ÚPLNÝ” maximálne pokrytie displeja

2.  “NORMÁLNY” optimálne zobrazenie spolu s informáciami o nastaveniach

3.  “DUÁLNY” je špeciálne určený pre manuálne zaostrovanie a zobrazuje okrem bežného náhľadu scény aj zväčšenú časť scény pre presné zaostrenie.

4.  “VERTIKÁLNE”  zobrazenie v režime ”NORMAL” a ”ÚPLNÝ”, všetky texty sa automaticky otočia o 90°.

Srdcom fotoaparátu je EXR procesor II so snímačom X-Trans CMOS II a rýchly autofokus (0.08 sekundy)na báze fázovej detekcie. Ako prvý aparát z modelovej rady X podporuje rýchle pamäťové karty formátu SDXC UHS-II.

Fotoaparát má 3 palcový LCD displej z tvrdeného skla a utesnené, vode odolné telo pre ochranu pred nečistotami a vlhkosťou. Odolnosť proti mrazu je do -10°C. Voliteľný vertikálny batériový grip (VG-XT1) má rovnaké spracovanie.

Fujifilm ako doplnok k X-T1 plánuje uviesť v priebehu roka 2014 na trh tri zoom objektívy odolné voči nepriazni počasia;  XF18-135mm F3.5-5.6 OIS R WR, XF16-55mm F2.8 R OIS WRa XF50-140mm F2.8 R OIS WR.

Fotoaparát má klasické (alebo ak chcete “retro”) otočné voliče pre nastavenie času, expozičnej kompenzácie a citlivosti ISO. Vďaka tomu budete mať prehľad o základných nastaveniach aj bez zapínania aparátu alebo vstupovania do menu. Na tele je 6 funkčných tlačidiel, na ktoré je možné naprogramovať najčastejšie používané funkcie. 

X-T1 používa rovnaký snímač X-Trans CMOS II (16.3 megapixelov, veľkosť APS-C) ako nedávno predstavený model X-E2. Snímač redukuje moiré a stará sa o vernú reprodukciu farieb pomocou jedinečnej štruktúry a náhodného usporiadania farebných filtrov na snímači. To odstraňuje potrebu optického “low pass” filtru (OLPF), ktorý degraduje rozlíšenie.

Časozberná samospúšť ponúka intervalové fotografovanie v časovom rozpätí  1 sekunda až 24 hodín do 999 záberov. Wi-fi – aplikácie “FUJIFILM Camera Remote”  a  “Wireless Communication” function umožňujú ovládanie parametrov XT-1 a fotografovanie pomocou smartfónov alebo tabletov. Bezdrôtové rozhranie možno využiť aj na okamžitý prenos fotiek do pc a pridávanie informácií o polohe z GPS tabletu alebo smartfónu.

Zdroj: TS Fujifilm

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013