Menu

Insignia 5X je nový smartfón od GOCLEVER

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2400 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť GOCLEVER predstavila ďalšiu mobilnú novinku, smartfón Insignia 5X, ktorý okrem päťpalcového FullHD IPS displeja ponúkne netradične i dvojicu batérií, majiteľ tak bude mať na výber medzi dlhšou výdržou, a nižšou hmotnosťou zariadenia.

Insignia 5X je vybavený štvorjadrovým procesorom taktovaným na 1,5 GHz doplneným o 1 GB operačnej pamäte. Predinštalovaný Android vo verzii 4.2 tak bude mať dostatok miesta pre bežiace procesy a aplikácie, aj keď vnútornú, len 4 GB pamäť bude treba rýchlo rozšíriť microSD pamäťovou kartou. So smartfónom si užijete i aktívnejšie hranie, aj náročnejšie tituly na päťpalcovom Full HD displeji rozhýbe grafický procesor SGX544. Nad displejom sa nachádza šošovka 2 MPix webkamery, čip zadného fotoaparátu ponúkne zaujímavých 13 MPix.

Pri exotickejších značkách sme zvyknutí na podporu dvojice SIM kariet, a ani tá smartfónu Insignia 5X nechýba. Ďalším príjemným bonusom je predinštalovaná navigácia so sadou máp Slovenska, Česka, a Poľska. Predinštalovaný je i kancelársky balík, súborový manažér, Facebook či Skype. Konektivita je štandardná pre tento segment smartfónov, nechýba podpora rýchlych dátových sietí, tethering, či aeroDISPLAY, ktorý umožňuje prehliadať fotografie a videá priamo na displeji podporovaného televízora či monitoru.

Pomerne atypickým prvkom balenia je dvojica akumulátorov s kapacitami 2000 mAh a 4000 mAh. Majiteľ sa tak bude môcť rozhodnúť, či použije štíhlu batériu s nižšou hmotnosťou, alebo sa vyberie cestou výdrže. Toto riešenie je určite vhodné aj na cesty, a elegantnejšie, ako nosiť so sebou externý akumulátor. Novinka bude dostupná v čiernej farbe, dizajn však bude možné upraviť rámčekmi v zlatej, tmavočervenej a fialovej farbe. Nemenej zaujímavá je i cena, GOCLEVER si za Insignia 5X pýta 210 EUR vrátane dane, záruka je štandardných 24 mesiacov.

Zdroj: TS GOCLEVER

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013