Menu

Herná myš ROG Spatha ponúkne 8200 DPI a vymeniteľné spínače

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2619 krát
  • Tlač
  • E-mail

Séria produktov ASUS ROG už dávno nie je len o základných doskách a grafických kartách. Nemenej dôležitú časť ponuky tvoria herné periférie a posledný prírastok je špičková herná myš Spatha. A nie je to žiadna špata, vyzerá veľmi dobre, dizajnovo aj parametrovo, no vôbec nie je lacná.

ASUS ROG Spatha bola primárne navrhnutá pre hranie MMO hier, čomu zodpovedá aj tucet programovateľných tlačidiel. Rovná polovica z nich je umiestnená v oblasti palca, používajú kvalitné spínače od Alps a dizajnovo sú usporiadané do tvaru loga ROG. Vyzerá to impozantne, snáď to bude aj ergonomicky zvládnuteľné.

asus rog spatha 2

Ak patríte k hráčom, ktorých nervy sú na trochu kratšej uzde, oceníte konštrukciu z horčíkovej zliatiny. Odolnosťou nezaostáva ani dvojica hlavných tlačidiel, ľavé i pravé tlačidlo sú umiestnené mimo tela myši a ukrývajú pod sebou spínače OMRON so životnosťou až 20 miliónov kliknutí. Vďaka konštrukcii tlačidiel sa spínače dajú v prípade potreby vymeniť. V drahej myši nesmie chýbať kvalitný senzor, ktorého vysoké rozlíšenie ocenia predovšetkým hráči MMO hier. V tomto prípade ide o laserový snímač s rozlíšením 8200 DPI, zrýchlením 30 G a rýchlosťou snímania 150 IPS, samozrejme aj s dedikovaným tlačidlom pre dvojúrovňovú zmenu citlivosti.

Spatha dokáže fungovať v káblovom i bezdrôtovom režime, podľa preferencie hráča. V režime s pripojeným káblom je rýchlosť prenosu signálu až 2000 Hz, v bezdrôtovom režime je to polovičných, ale stále skvelých 1000 Hz. Dvojmetrový USB kábel má samozrejme pozlátené konektory, textilné opletenie a v balení sa nachádza aj nabíjacia kolíska pre myš. Pre hráčov na notebookoch je určený kratší, metrový pogumovaný kábel.

asus rog spatha 3

Hitom posledného roku je RGB podsvietenie na všetkom, čo sa podsvietiť dá. Aby vaša myš presne ladila s podsvietením základnej dosky, má Spatha k dispozícii šesť predvolieb svetelných efektov, ktoré sa dajú ďalej prispôsobiť prostredníctvom rozhrania ROG Armoury. V nej je realizovaná všetka konfigurácia myši, vytvorené profily sa ukladajú priamo do flash pamäte v tele myši.

Vzhľadom na svoju konštrukciu váži Spatha až 175 gramov a preto asi nebude celkom dobrou voľbou pre hráčov FPS hier. Hráči MMO a RPG žánrov si však prídu na svoje, akurát budú musieť svoju peňaženku potrápiť sumičkou rovnou 169 EUR.

Zdroj: TS ASUS

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013