Menu

Pohybové ovládanie aj pre PC vďaka ASUS Xtion

  • Napísal(a) 
  • Čítať 5959 krát
  • Tlač
  • E-mail

Po predstavení konceptu pohybového ovládania Kinect od Microsoft bolo len otázkou času kedy sa podobná technológia udomácni aj na PC platforme. Riešenie dorazilo aj na náš trh, v podobe systému ASUS Xtion.

Novinka sa pripája k počítaču USB káblom, takže kompatibilná by mala byť so širokým spektrom zariadení s OS Windows 7. Lišta, v ktorej sa ukrýva dvojica kamier sleduje pohyb v priestore a namerané dáta posúva na interpretáciu softvéru. Ten umožňuje využiť systém Xtion nielen na zábavu a hranie hier, ale aj ovládanie samotného počítača pomocou gest. Prehliadanie fotogalérií, listovanie internetových stránok, sledovanie videa a ovládanie hudobného prehrávača by tak mohlo byť intuitívnejšie a bez akéhokoľvek hardvérového zariadenia. ASUS Xtion a mávanie rukami tak možno vráti do hry HTPC systémy a multimediálne centrá postavené na PC platforme späť do obývačiek.

Xtion používa vlastné rozhranie, v ktorom sú integrované služby sociálnych sietí, zdieľanie obsahu či samostatná aplikácia pre YouTube. Pre prehliadanie webu je pripravený prehliadač Kylo s podporou ovládania pomocou gest. Posúvať sa na stránke, otáčať, zväčšovať a zmenšovať text, obrázky a obsah stránky je tak možné podobne intuitívne, ako na dotykovej obrazovke tabletu či smartfónu. Akurát stačí mávať vo vzduchu rukami.

Xtion podporuje aj rôzne PC hry, už teraz sa dá zahrať napríklad Virtua Tennis 4, Need for Speed: Hot Pursuit, Street Fighter 4 alebo populárne Angry Birds. Súčasťou systému je aj balíček troch hier vyvinutých priamo pre Xtion, zamerané sú samozrejme na aktívny pohyb, či už je to tréningový fitness program MayaFit, alebo tanečné arkády Beatbooster a DanceWall. Cena zariadenia by sa mala pohybovať okolo 125 €.

Zdroj: TS ASUS

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013