Menu

Procesory od Intel si budeme obliekať

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2601 krát
  • Tlač
  • E-mail

CEO spoločnosti Intel, Brian Krzanich predstavil hardvérovú platformu pre zariadenia, ktoré si budeme môcť obliecť. Takzvané „wearables“ sú zariadenia, ktoré sa budú dať nosiť na tele ako súčasť oblečenia, šperkov, či príslušenstva k smartfónom.

Intel sa v súčasnosti venuje návrhom referenčných zariadení a platforiem pre nositeľné zariadenia, ktoré majú priniesť používateľovi vyšší komfort a intenzívnejšie spojenie s IT. Intel ohlásil spoluprácu s radou módnych návrhárov Ameriky vo veci prieskumu a uvedenia nositeľných technológií na trh.

Základom budúceho inteligentného oblečenia by mohol byť Intel Edison – počítač veľkosti SD karty postavený na platforme Intel Quark predstavenej na jesennom IDF v San Franciscu. Edison ponúkne aj bezdrôtové pripojenie na internet či podporu viacerých OS súčasne. Prvé zariadenia budú pravdepodobne zamerané na aktívny životný štýl, telesný monitoring a fitness, a mohli by sa na trhu objaviť už v lete.

Intel predstavil aj svoju novú značku Intel Security, ktorý bude identifikovať produkty a služby spoločnosti Intel v segmente bezpečnosti. Všetky produkty spoločnosti McAfee by mali postupne prejsť pod značku Intel Security.

Krzanich oznámil, že Intel plánuje ponúknuť prvky bezpečnostných riešení McAfee pre mobilné zariadenia úplne zadarmo. Tieto riešenia pre ochranu zariadení pomáhajú chrániť dnes najpopulárnejšie mobilné zariadenia, vrátane tabletov a smartfónov Apple, i tých, ktoré bežia na OS Android . Intel Security v tomto roku ponúkne technológiu ochrany zariadení Intel (Intel Device Protection technology), ktorá pomôže mobilným zariadeniam Intel s OS Android spĺňať väčšinu bezpečnostných noriem pri používaní doma aj v práci.

Zdroj: TS Intel

 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013