Menu

Sagemcom a štýlové IP rádio

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3308 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nudia vás tie do nemoty opakované „hity“ v rádiách? Aj podľa vás sú hitmi len preto, že ich pri rannej ceste do práce denne počujete aspoň každých päť minút? Prelaďte sa na internetové rádiá.

Spoločnosť Sagemcom, ktorá bola dcérou známejšej spoločnosti SAGEM (s jej telefónmi sme sa mohli pred niekoľkými rokmi stretnúť aj v ponuke mobilných operátorov), uvádza IP rádio s označením RM50. Kompaktné zariadenie v jednoduchom dizajne umožňuje pripojenie k tisíckam internetových rádií, vyhľadať a „naladiť“ si tak môžete hudbu presne podľa svojho gusta. Dizajn zariadenia je podrobený konštrukcii reproduktorov s celkovým výkonom 2× 2 W, ktoré by mali zabezpečiť kvalitný zvukový prejav.

Základným informačným prvkom je grafický monochromatický displej, potrebný pre orientáciu sa v ponuke streamovaných staníc. Pri uhlopriečke 3“ a rozlíšení 128×64 bodov síce netrhá rekordy, no mal by byť dostatočne prehľadný. Nechýba ani ekvalizér, algoritmus pre korekciu zvuku (nech to už funguje akokoľvek, budeme to chcieť vyskúšať na vlastné uši), hodiny s dvoma budíkmi, či napríklad funkciu Smart Random. Tá umožňuje náhodný prístup k staniciam rovnakého žánru; ak sa vám nepáči, čo aktuálne hrajú, no nechcete riskovať že naladíte trebárs Justina B., bezpečne „preladíte“ stlačením jediného tlačidla.

RM50_G_HD

Sagemcom RM50 sa k sieti pripája pomocou integrovaného IEEE 802.11 b/g adaptéra, a to aj pomocou WPS. Nechýba ani klasické káblové 100 Mbit pripojenie. Samozrejmosťou je RCA linkový výstup, výstup pre slúchadlá a diaľkový ovládač. Rádio je kompatibilné s UPnP protokolom, počúvať tak môžete aj vlastnú hudbu, ktorú máte uloženú na zdieľanom sieťovom disku alebo v počítači. Elegantné riešenie, a vlastne aj jediné, ak chcete počúvať vlastnú hudbu. USB port na zadnej strane totiž slúži len pre upgrade firmware.

Oznámená cena pre Sagemcom RM50 je 95,63 € (aktuálny prepočet z 2 390 Kč)

Zdroj: TS Sagemcom

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013