Menu

Samsung má odolný smartfón Galaxy Xcover 3

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 3019 krát
  • Tlač
  • E-mail

Tretia generácia odolných mobilných telefónov s označením Xcover si poradí s vodou aj prachom a ešte k tomu aj dobre vyzerá.

Smartfón Galaxy Xcover 3 je určený pre vyznávačov aktívneho života. Je dostatočne robustný, aby vydržal náročné outdoorové podmienky, súčasne sa však vyznačuje zaujímavým dizajnom a tenkým profilom, takže sa zaň nemusíte hanbiť ani počas pracovného stretnutia. Tlačidlo Xcover ponúka okamžitý prístup k obľúbeným funkciám, aj keď ste práve na svahu a máte rukavice, alebo sa rútite lesným chodníkom na bicykli.

Galaxy Xcover 3 má stupeň krytia IP67, takže odolá prachu i vode (ponorenie do vody v metrovej hĺbke po dobu 30 minút). Konektory USB a slúchadiel sú chránené pred vniknutím vody a prachu do zariadenia bez toho, aby potrebovali samostatný kryt. Okrem stupňa krytia IP67 získal Xcover 3 tiež vojenský štandard MIL-STD 810G, takže bez problémov zvláda aj vysoké teploty a otrasy.

Smartfón je vybavený batériou s kapacitou 2200 mAh, vďaka ktorej môžete nechať nabíjačku pokojne doma aj počas niekoľkodňovej turistiky. V prostredí bez elektriny sa hodí aj výkonné LED svietidlo. Smartfón podporuje najrýchlejšiu dostupnú mobilnú sieť LTE a tiež technológiu NFC, napríklad pre mobilné platby.

Displej má veľkosť 4,5“ a hrúbku necelý 1 cm, takže sa pohodlne vojde do vrecka. Váha je len 154 g. Po obvode aj na zadnej strane smartfónu sú drážky pre stabilnejší úchop aj v rukaviciach alebo s mokrými rukami. Okrem troch hardvérových tlačidiel na prednej strane má Xcover 3 na strane špeciálne tlačidlo, ktorým sa aktivujú obľúbené funkcie. Defaultne sú nastavené svietidlo pri krátkom stlačení a fotoaparát pri dlhšom stlačení. Rovnako je možné týmto tlačidlom fotiť jednotlivé, resp. kontinuálne snímky.

Okrem LED svetla príde všetkým dobrodruhom iste vhod aj výškomer, kompas a GPS navigácia. Procesor Samsung Galaxy Xcover 3 je štvorjadrový s taktom 1,2 GHz. Operačná pamäť má veľkosť 1,5 GB, užívateľská pamäť ponúka kapacitu 8 GB, ktorú je možné rozšíriť až na 128 GB. Samsung GALAXY Xcover 3 bude na slovenskom trhu dostupný od polovice mája za odporúčanú maloobchodnú cenu 229 € s DPH.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013