Menu

Samsung vytvoril tablet pre deti

  • Napísal(a)  Sonka Paculíková
  • Čítať 3326 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Samsung predstavila nový tablet GALAXY Tab3 Kids, ktorý je určený hlavne pre deti. Jeho hlavnou úlohou je interaktívnym a hravým spôsobom vzdelávať tých najmenších. Tablet obsahuje vzdelávacie hry a aplikácie, ktoré sú dostupné aj v slovenskom jazyku.

„Nie je tajomstvom, že deti používajú technológie viac ako kedykoľvek predtým," hovorí JK Shin, výkonný riaditeľ a vedúci IT a mobilných komunikácií spoločnosti Samsung Electronics. „Bola to pre nás príležitosť vytvoriť zariadenie presne pre deti, zariadenie, ktoré im ponúkne intuitívne a hravé zážitky primerané ich veku s bohatým, interaktívnym a vzdelávacím obsahom, ktorý sa bude páčiť aj rodičom."

Samsung GALAXY Tab3 Kids má v sebe množstvo predinštalovaných aplikácií, no umožňuje tiež prístup do obchodu Kid's Store. Nájdete v ňom množstvo aplikácií určených na vzdelávanie, hranie či zábavu. Chýbať nebudú ani elektronické knihy. Ponuka aplikácií sa však bude na jednotlivých trhoch líšiť. Aby mali rodičia všetko pod kontrolou, majú možnosť pomocou správcu aplikácií povoliť či zamietnuť určité aplikácie.

Tablet dohliada aj na to, aby s ním deti netrávili príliš veľa času. Tvorcovia totiž vytvorili funkciu časového zámku, ktorý rodičom umožňuje nastaviť čas, ktorý môžu deti venovať vzdelávaniu či hraniu. Akonáhle daný čas uplynie, zobrazí sa informácia o uzamknutí prístroja. Následné odomknutie je možné len s pomocou hesla, ktoré zadá rodič.

Po technickej stránke je tablet vybavený dvojjadrovým procesorom s taktom 1,2 GHz, 3Mpix fotoaparátom na prednej strane a 1,3 Mpix fotoaparátom na zadnej strane. Funkčné vlastnosti tabletu su totožné s tabletmi z radu Samsung GALAXY.

K tabletu Samsung GALAXY Tab3 Kids sa bude predávať aj obal Kids Case, ktorý umožní deťom ľahšie prenášanie. Jeho ďalšou možnosťou je tiež používať ho ako stojan v rôznych polohách. Súčasťou daného obalu je tiež ergonomické pero C Pen, ktorým môžu deti okrem iného aj maľovať.

GALAXY-Tab-3-Kids-stojan

Dostupnosť tabletu je nahlásená na začiatok septembra v Kórei, následne prídu na rad Čína, Európa, USA, Afrika, Južná Amerika a Juhovýchodná Ázia. Slovenská republika by sa mala tabletu dočkať v priebehu októbra. Cena tabletu nebola zatiaľ stanovená.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013