Menu

SMS Audio a Intel uvedú biometrické slúchadlá

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2388 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť SMS Audio, ktorú vlastní americký raper Curtis „50 Cent“ Jackson poodhalila informácie o vývoji osobného audio systému snímajúceho srdcovú frekvenciu. Ďalší kúsok nového segmentu elektroniky, wearables, vznikne v spolupráci s jeho najväčším propagátorom, Intelom.

Slúchadlá BioSport by mali byť pre športovcov dostupné ešte v priebehu tohto roka, obe spoločnosti sa snažia o prienik moderných technológií aj na tomto poli životného štýlu. V slúchadlách sú ukryté biometrické senzory zbierajúce relevantné dáta, predovšetkým srdcovú frekvenciu. Zozbierané údaje bude analyzovať aplikácia bežiaca v smartfóne. Slúchadlá nepotrebujú externé napájanie a vystačia si s energiou z konektora.

Všetko čo budete pre kvalitnejší zber dát potrebovať tak bude okrem slúchadiel už len smartfón s nainštalovanou aplikáciou RunKeeper. Do budúcna sa plánuje aj s podporou ďalších aplikácií. Pre meranie tepovej frekvencie v prostredí vašej obľúbenej fitness aplikácie tak už nebude potrebný hrudný pás alebo náramky na zápästie. Telefón zároveň poslúži aj ako hudobný prehrávač, samotné slúchadlá by mali ponúknuť kvalitný zvukový prednes a patentovaný tvar časti zavádzajúcej sa do zvukovodu má zvýšiť pohodlie pri ich nosení. Pri športovej aktivite si budete môcť aj zavolať, vďaka mikrofónu nachádzajúcom sa na kábli. Ten je samozrejme prispôsobený tak, aby sa nezamotával a slúchadlá majú navyše certifikáciu IPX4, takže sú odolné voči vode a potu.

Presné ceny SMS Audio BioSport In-Ear Headphones zatiaľ nepoznáme, no výrobca by ich mal na trh oficiálne uviesť v poslednom štvrťroku 2014.

Zdroj: TS Intel

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013