Menu

Telekom uviedol platbu mobilom

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3007 krát
  • Tlač
  • E-mail

Po niekoľkých mesiacoch od predstavenia konceptu mobilných platieb uvádza Slovak Telekom v spolupráci s MasterCard plnohodnotnú komerčnú prevádzku mobilných NFC služieb. V kaviarni i v obchode tak budeme môcť bez problémov zaplatiť mobilom.

Základom služby je prvá viacúčelová mobilná peňaženka na slovenskom trhu. Volá sa MyWallet a pri spustení bude obsahovať platobnú kartu MyWallet Card, určenú pre bezkontaktné platby v termináloch, ktoré touto možnosťou disponujú. Na Slovensku by ich v súčasnosti malo byť asi dvadsať tisíc.

Výhodou je možnosť požiadať o kartu bez nutnosti navštíviť banku, pre uskutočnenie prvej platby mobilom však treba splniť niekoľko podmienok a krokov. Základným predpokladom je vlastnenie smartfónu podporujúceho technológiu NFC, Telekom zatiaľ oficiálne podporuje deväť modelov s OS Android od Sony a Samsung. Ďalšie smartfóny budú pribúdať v nasledujúcom období a nepôjde len o vlajkové lode, podpora by mala zahŕňať aj cenovo dostupné smartfóny. Ďalšou fyzickou požiadavkou je vlastníctvo NFC SIM karty, tie bude Telekom vymieňať bezplatne na svojich predajných miestach, zákazník zmenou karty zároveň získa aj možnosť pripojenia k sieti štvrtej generácie.

Michal Šuster, manažér rozvoja nového podnikania, Slovak Telekom, pri živej prezentácii registrácie a aktivácie mobilnej peňaženky

Po inštalácii aplikácie, ktorá je voľne dostupná na Google Play stačí vyplniť registračné formuláre a behom niekoľkých desiatok minút je MyWallet Card aktivovaná. Ide o predplatenú platobnú kartu MasterCard, poskytovanú spoločnosťou ClickandBuy, dobitie kreditu prebieha štandardným bankovým prevodom. Po aktivácií a dobití karty je možné telefón používať rovnako ako štandardnú bezkontaktnú platobnú kartu a platiť priložením k PayPass terminálu. Výber z bankomatov zatiaľ možný nebude, keďže samotné bankomaty nedisponujú NFC technológiou, pre prípad takejto potreby bude k MyWallet vydávaná aj klasická plastová karta. Smartfónom sa budú dať zaplatiť aj nákupy nad 20 EUR, overenie je realizované štandardne PIN kódom.

Poplatok za vydanie karty je 9,95 EUR, po prvom nabití karty sumou minimálne 20 EUR Telekom poplatok vráti na účet a pripíše ďalších 5 EUR ako bonus. Do budúcna plánuje Telekom aj možnosť aktivácie platobných kariet ďalších bánk a ukladanie predplatených cestovných lístkov na MHD, zľavových kupónov a zákazníckych kariet do MyWallet.

Zdroj: TS Telekom

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013