Menu

CES 2012: Budúcnosť patrí Windows 8

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2288 krát
  • Tlač
  • E-mail

Taký je odkaz dnešného posledného keynote spoločnosti Microsoft na výstave CES v Las Vegas. Noviniek samozrejme bolo viac, no správa je jasná. Windows 8 by mali byť prevratným operačným systémom práve preto, že dá ľudom to, po čom túžia.

Podľa Microsoftu je to ovládanie dotykom (ale to na tohtoročnom CES tvrdia svorne všetci, ako keby sa spolu dohodli) a hlasom. A samozrejme gestami. Preto bude čoskoro dostupný Kinect aj pre osobné počítače, respektíve Windows PC, ako ich volá Microsoft.

 *.Windows 8 a ultrabook konceptu Nikiski. Priehľadný touchpad je roztiahnutý na celú šírku ultrabooku a pri zatvorenom veku je možné kontrolovať tiles najdôležitejších vybraných aplikácii Metro rozhrania.

Windows 8 ale prinesie aj ďalšie zmeny – rozhranie Metro okrem svojej jednoduchosti a „dokonalosti“ bude mať jednu dôležitú vlastnosť. A síce, ak bude napísaná aplikácia pre Metro, je jedno, či pobeží na platforme x86, alebo ARM. Ale to odznelo len tak mimochodom. Počas iných chvíľ príhovoru sme si zase pre istotu vypočuli mnohé ovácie na tému Ultrabookov, nových telefónov od Nokie – Lumi 900, ale pozreli sme si aj hlasovo ovládaný Xbox, čiže v Microsofte prípravu vôbec nepodcenili.

MS_booth_CES_2012

Naopak, rozlúčiť sa chceli vo veľkom. Podľa nás možno však priveľkom so skromnejším obsahom. Aj napriek veľkej show sme sa tak veľa nedozvedeli a vyzerá to tak, že Microsoft si bude musieť nájsť iný, vlastný spôsob prezentácie, keďže práve CES ako jeden z tradičných kanálov (Microsoft mal počas CES keynote 15 krát – 4krát Steve Ballmer a zvyšok Bill Gates) komunikácie končí.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013