Menu

Už aj ponožky sa dajú pripojiť k telefónu

  • Napísal(a) 
  • Čítať 4559 krát
  • Tlač
  • E-mail

Našli ste si aj tento rok pod stromčekom ponožky? Buďte radi, pretože na ten budúci, to môžu byť ponožky od spoločnosti Sensoria, ktoré sa navyše budú dať pripojiť k smartfónu. Ako sme doposiaľ mohli bez nich žiť?

Sensoria uvedie v marci tohto roku ponožky pre fitness a šport, ktoré monitorujú aktivitu vašich chodidiel, a údaje odosielajú do smartfónu. V ponožkách za dvesto dolárov sú zabudované senzory, ktoré monitorujú kroky, našľapovanie, rozloženie hmotnosti pri chôdzi i intenzitu kráčania. Na základe zozbieraných dát vyhodnocuje aplikácia v smartfóne spôsob vašej chôdze, prejdenú vzdialenosť, alebo napríklad to, že zle našľapujete a idete si vytknúť členok.

Základom „ponožiek“ je modul, ktorý sa upevní okolo členka. Ak si nechcete nechať hovoriť smartfón ešte aj do toho, ako chodíte, investujte trebárs do inteligentného športového trička či podprsenky (tu môžu byť očakávania naozaj vysoké) od rovnakého výrobcu, ktoré by sa mali na trhu objaviť už v najbližších týždňoch. Alebo vyskúšajte náramok FuelBand od Nike.

Zdroj: Engadget.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013