Menu

Walkmanové novinky od SONY

  • Napísal(a) 
  • Čítať 4110 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť SONY uviedla na trh nové produkty Walkman, ktoré dopĺňajú a rozširujú súčasnú ponuku MP3 prehrávačov SONY. Okrem inovovania obľúbených modelových rád bola uvedená aj nová vlajková loď MP3 prehrávačov Walkman.

SONY Walkman A860

Je ním model A860, ktorý pasuje SONY do roly prehrávača pre audiofilov. Prehrávač tvaru obdĺžnikového monobloku typického pre vyššie rady SONY Walkman má hmotnosť necelých 70 g pri celkových rozmeroch 52×96 mm a hrúbke len 9 mm. Základným ovládacím a zobrazovacím prvkom je dotykový WQVGA displej s rozlíšením 400×240 bodov. Zariadenie tak môžete využiť aj na prehliadanie obrázkov alebo videa, podporované sú pritom MPEG-4, H.264 a WMV s rozlíšením do 720p. Nechýba však ani päť hardvérových tlačidiel na pravom boku prístroja, určených pre ovládanie hlasitosti a základnú navigáciu v aktuálne prehrávanom playliste. Ovládacie rozhranie je postavené na dlaždicovom menu, vnorené ponuky majú už klasické „zoznamové“ rozloženie prvkov.

A860 však ukrýva najväčší tromf vo svojom vnútri. O vysokú kvalitu zvuku sa stará digitálny zosilňovač S-Master MX, ktorý znižuje úroveň šumu a skreslenia, svoju obľúbenú hudbu si môžete užiť v hutnejšom a hlasnejšom zvukovom prejave. Pre dosiahnutie lepšej vonkajšej konektivity používa prehrávač bezdrôtovú Bluetooth technológiu, vďaka čomu sa dá jednoducho spárovať s externými BT slúchadlami, reproduktormi, autorádiom alebo mobilným telefónom.

SONY_walkman_A860_series_2

Integrovaná batéria dokáže napájať prehrávač počas 23 hodín súvislého prehrávania hudby, doplna sa nabije za 2 hodiny. A860 je dodávaný so slúchadlami SONY MDR-EX300 s vertikálne uloženou membránou s priemerom 13,5 mm. Tieto slúchadlá poskytujú veľmi slušný pomer medzi cenou a výkonom, pričom papierovým parametrom (5-24 kHz, 105 db/mW) možno veriť, MDR-EX300 hrajú veľmi dobre a nemáte dôvod k prehrávaču dokupovať iné slúchadlá.  Ani tu nesmie chýbať funkcia SensMe, ktorá automaticky roztrieďuje skladby podľa žánru a nie je potrebné triediť hudbu manuálne. Medzi ďalšie zábavné funkcie patrí napríklad podpora učenia cudzieho jazyka (vrátane A-B slučky), možnosť zaznamenávať zvuk do MP3 formátu, FM tuner s 30 predvoľbami alebo funkcia Karaoke so synchronizovaným zobrazovaním textu skladby na displeji prehrávača.

SONY Walkman A860 je dostupný v 8, 16 a 32 GB prevedeniach, ceny štartujú pri 165 € za 8 GB model.

SONY Walkman E460

Pokračovateľom obľúbenej E-série prehrávačov Walkman je model NWZ-E460. Ten prichádza v tradičnom dizajne s dvojpalcovým LED podsvieteným QVGA (240×320 bodov) displejom a hardvérovými tlačidlami. Základným ovládacím prvkom je štvorsmerový kruhový ovládač s potvrdzovaním v strede a dvojica doplnkových tlačidiel Back a Options. Prehrávač je ľahký a dobre sa drží v ruke, navigácia v playliste je intuitívna, rovnako ako v graficky príjemne spracovanom menu. NWZ-E460 sa vyrába v piatich farebných prevedeniach, SONY sa snaží dosiahnuť lepšie zosobnenie majiteľa s prehrávačom.

SONY_walkman_E_series_black

Silnou stránkou 460-ky je výdrž batérie. Tá sa pri prehrávaní hudby pohybuje okolo hranice 50 hodín, v prípade sledovania videa je to päťkrát menej. Prehrávač tak netreba nabíjať každý druhý deň, ani keď ste skutočne aktívny poslucháč. Aj tu nájdete vylepšené technológie SONY Clear Audio pre vyššiu kvalitu prehrávanej hudby, Karaoke režim, SensMe i funkciu výučby jazyka. Z hľadiska podpory formátov zvláda prehrávač okrem zvukových MP3,WMA a AAC aj MPEG-4, H.264 a WMV.

SONY_walkman_E_series_colors

Hmotnosť prehrávača je len 58 gramov, na našom trhu je dostupný v 4 a 8 GB prevedení, s cenou začínajúcou na 69 €. V rámci dostupného príslušenstva je možné zakúpiť aj externé reproduktory napájané zo siete.

SONY Walkman NWZ-S760

Novinkou je aj model S760, ktorý vychádza z vyššie spomínaného E460, no je navyše doplnený o niekoľko vylepšení. Tým najdôležitejším je podpora bezdrôtovej technológie Bluetooth, vďaka ktorej môžete prehrávač spárovať s množstvom kompatibilných zariadení. Ovládanie je intuitívne a tlačidlá dostatočne veľké na to, aby ste mohli MP3 prehrávač ovládať aj hlboko vo vrecku.
Vhodným príslušenstvom k prehrávaču sú voliteľné slúchadlá MDR-NWBT10 podporujúce rozhranie Bluetooth. Bezdrôtové slúchadlá poskytujú vyššiu slobodu pohybu, napríklad pri športovaní alebo aktívnom pohybe. Integrovaná batéria v slúchadlách má štvorhodinovú výdrž, dobiť je ju možné buď z počítača alebo priamo z MP3 prehrávača.

S760_colors

I pri NWZ-S760 nájdete slúchadlá MDR-EX83, v ponuke sú tri farebné prevedenia, okrem čiernej a bielej aj fialová. Ceny sa začínajú na 129 €.

SONY Walkman W260

Nový model MP3 prehrávača pre športovcov je o štvrtinu ľahší ako jeho predchodca a prichádza i v inom dizajne. NWZ-W260 predstavuje ľahký a prenosný prehrávač spojený so slúchadlami s konštrukciou s tylovým mostom. Ten je vyrobený z pružného materiálu, prehrávač sa tak dá jednoducho zbaliť a schovať do vrecka. Jednoznačnou výhodou konštrukcie je voľnosť pri pohybe, model W260 je primárne určený pre aktívny pohyb a športovanie. Nepotrebujete riešiť žiadne káble vedúce z prehrávača k slúchadlám, žiadne bezdrôtové technológie, adaptéry a konektory. Prehrávač si jednoducho zavesíte na uši.

W260_standard02_lifestyle

Nevýhodou je však nemožnosť voľby vlastných slúchadiel, použité špunty však hrajú dobre a pre spríjemnenie večernej športovej jednotky bohato postačujú. W260 sú odolné voči striekajúcej a tečúcej vode. Ak teda patríte k osobám, ktoré sú schopné skratovať slúchadlá potom z uší, určite siahnite po tomto prehrávači. Na potápanie v mori s hudbou v ušiach do síce nie je, ale prehrávač môžete pokojne opláchnuť pod tečúcou vodou, prípadne ho použiť aj počas rýchlej sprchy.

W260_standard02_black

Na plné nabitie akumulátora prehrávač dokáže fungovať 8 hodín, nechýba ani možnosť rýchleho nabitia, kedy už po troch minútach nabíjania vydrží prehrávať hudbu až 60 minút. Zariadeniu samozrejme chýba displej, ktorý by na ňom nemal opodstatnenie, vyhľadávanie skladieb a pohyb v aktuálnom playliste uľahčuje technológia ZAPPIN. Praktická funkcia prehrá krátku ukážku z každej skladby, a ak sa konečne rozhodnete, stlačením tlačidla danú skladbu pustíte od začiatku.

SONY Walkman NWZ-W260 je dostupný s 2 GB veľkosťou pamäte za cenu 69 €.

Ďalšie informácie o prehrávačoch SONY nájdete na produktovej stránke SONY Walkman.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013