Menu

Nové plus pre ASUS O!Play Mini

  • Napísal(a) 
  • Čítať 4370 krát
  • Tlač
  • E-mail

 

Po úspešnom multimediálnom prehrávači O!Play Mini predstavuje ASUS aj inovovanú verziu s prívlastkom Plus, doplnenú o internetové služby.

Jednou z veľkých nevýhod prvej verzie O!Play Mini bola nemožnosť pripojenia k domácej sieti. Tento hendikep napráva vylepšená verzia O!Play Mini Plus, ktorá podporuje pripojenie k domácej sieti a internetu pomocou gigabitového LAN konektora a cez Wi-Fi v štandarde 802.11n. Univerzálny mediaplayer zároveň dokáže prehrať multimédiá z USB disku, tabletu, mobilného telefónu alebo počítača.

Mediaplayer podporuje prístup na populárne služby Mediafly, Dailymotion, Facebook, YouTube, Picasa, Flickr, a ak by ste už naozaj nemali čo robiť, môžete sledovať a počúvať internetové televízie a rádiá. O!Play Mini Plus podporuje jako prvý prehrávač aj službu Acetrax, poskytujúcu video-on-demand obsah.

Vďaka gigabitovému sieťovému konektoru dokáže mediaplayer plynule streamovať video v plnom rozlíšení z klienta domácej siete alebo lokálneho mediaservera. V prípade, že káblové Ethernet pripojenie nie je dostupné, je možné využiť aj integrovaný Wi-Fi adaptér, v štandarde 802.11n poskytuje pri dobrom príjme signálu od routra dostatočne rýchle pripojenie pre streamovanie HD videa.

OPlay_Mini_Plus_back_1

Funkcie O!Direct a O!MediaShare umožňujú prehrávať súbory z rôznych zdrojov priamo na televízore bez zložitého nastavovania a prepájania káblov. Pomocou O!Direct môžete streamovať obsah z desktopu alebo notebooku do HDTV stlačením jediného tlačidla. O!MediaShare, aplikácia dostupná z Android Marketu dokáže stremovať bezdrôtovo multimédiá z tabletov a smartfónov s operačným systémom Android. Zaujímavou funkciou je AutoPlay – možnosť priameho prehrávania súborov z USB diskov bez nutnosti stlačenia jediného tlačidla na ovládači. Stačí jednoducho nakopírovať súbory do zložky pomenovanej AutoPlay na USB kľúči alebo pamäťovej karte a po vložení média sa obsah adresára automaticky začne prehrávať.

OPlay_Mini_Plus_RC_1

Oproti predošlému modelu sa výrazne zmenil aj dizajn, ktorý teraz vyzerá menej plastovo vďaka štruktúrovanému vrchnému krytu. Okrem Ethernetu a Wi-Fi pribudol aj jeden eSATA port, analógové A/V výstupy sú teraz zlúčené do externého adaptéru. Podpora formátov audia a videa ostala viacmenej nezmenená, rovnaká ostala aj spotreba, ktorá sa pohybuje na hranici 10 W. Zlepšilo sa diaľkové ovládanie, ktoré má lepšie rozloženie prvkov i tvar, a viac priamo ovládateľných funkcií. Oproti predošlej verzii si budete musieť priplatiť, no integrované Wi-Fi a internetové funkcie za to stoja. 

ASUS O!Play Mini Plus bude dostupný koncom septembra za predpokladanú cenu 109 €.

ŠPECIFIKÁCIA

Podporované formáty videa: MPEG 1/2/4, H.264, VC-1, RM/RMVB 
Podporované prípony video souborov:  mp4, .mov, .avi, .asf, .wmv, .flv, .mkv, .ts, m2ts, .dat, .mpg, .vob, .mts, .iso, .trp 
Podporované formáty audia:  MP3, WAV, AAC, OGG, FLAC, aiff, Dolby Digital AC3, DTS Digital Surround, Dolby Digital Plus, PCM/LPCM, Dolby TrueHD, ID3 Tag 
Podporované obrazové formáty:  JPEG, BMP, PNG, GIF, TIFF 
Podporované formáty titulkov:  SRT, SUB, SMI, SSA, TXT 
I/O porty:  1× port USB 2.0 / 1× e-SATA/USB 2.0 Combo / 1× port Gigabit LAN / 1× port HDMI / 1× analogový výstup audio/video / 1× port digitálneho audio výstupu (S/PDIF) /1× čítačka SD/MMC/MS/xD (4 v 1) / WiFi 802.11b/g/n

Rozmery: 151,85×106,7×29,03 mm
Hmotnosť: 175 g 
Spotreba: 10 W

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013