Menu

Je Windows 10 najlepším operačným systémom na svete? Mali by ste naň prejsť aj vy!

  • Napísal(a) 
  • Čítať 1907 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Microsoft zásobuje osobné počítače svojimi operačnými systémami už desiatky rokov. Zažili sme od nich mimoriadne vydarené verzie, ale aj tie, ktoré mali v sebe množstvo chýb a boli pod ostrou kritikou. Najnovším OS od Microsoftu je Windows 10. Je momentálne tým najlepším, čo môžete v PC mať?

Windows 10 je najnovším operačným systémom spoločnosti Microsoft a zároveň nástupcom obľúbených operačných systémov Windows 7 a Windows 8. Je to však skutočne posun vpred a môžeme hovoriť o najlepšom OS na svete?

Nuž, pre bežných užívateľov jednoznačne. Windows 10 sa vyznačuje mimoriadne rýchlym štartom a odozvou celého systému. Taktiež je plne prispôsobený na dotykové ovládanie, čo ocenia najmä používatelia 2v1 notebookov.

Vylepšený prehliadač od Microsoftu

Súčasťou Windowsu 10 je aj nový a vylepšený internetový prehliadač Microsoft Edge. Ten po dlhých rokoch nahradil nefunkčný, pomalý a takmer nepoužívaný Internet Explorer. Edge si vďaka svojej rýchlosti a pohotovosti rýchlo našiel svojich fanúšikov a mnohí ho dokonca dávajú hneď vedľa jednotky na trhu - Google Chrome.

Pri výbere Windows 10 dávajte pozor na verziu

Hlavným kritériom pri výbere operačného systému Windows 10 je jeho verzia. V súčasnosti sa predávajú dve verzie, a to 32-bitová a 64-bitová. Rozdiel v týchto verziách je ten, že tá 64-bitová podporuje počítače s operačnou pamäťou viac ako 4 GB RAM. Pre užívateľov to tak znamená viac spustených programov a rýchlejšiu odozvu celého počítača.

Windows 10 je prítomný v našich počítačoch už pomerne dlhý čas a vďaka pravidelným aktualizáciám a vylepšeniam zo strany firmy Microsoft ho môžeme považovať za najlepší a najpoužívanejší operačný systém na svete.

Zdroj obrázka: Lordn / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013