Menu

Lenovo sa stalo svetovou jednotkou na IT trhu

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1820 krát
  • Tlač
  • E-mail

Podľa najnovších údajov, ktoré dnes zverejnili spoločnosti IDC a Gartner sa Lenovo stalo svetovou jednotkou medzi dodávateľmi počítačov.

IDC vykázala, že Lenovo v druhom štvrťroku 2013 dosiahlo 16,7% podiel svetového počítačového trhu, čo predstavuje oproti druhému štvrťroku 2012 nárast o 15,0%. Gartner uvádza, že Lenovo v tomto štvrťroku dosiahlo 16,7% podiel, teda nárast o 14,9% oproti minulému štvrťroku a rovnako nárast o 14,9% oproti druhému štvrťroku 2012. Tieto údaje oboch uznávaných prieskumných spoločností jasne demonštrujú, že Lenovo je po prvýkrát svetovým lídrom v oblasti počítačov. 

Yang Yuanqing, predseda predstavenstva a CEO spoločnosti Lenovo, neskrýva svoje nadšenie: „Sme hrdí, že Lenovo sa stalo jasným svetovým lídrom v oblasti počítačov a za tento úspech vďačíme našim zákazníkom a nášmu globálnemu tímu. Aj pri najťažšej situácii na počítačovom trhu, akú sme kedy zažili, spoločnosť Lenovo nielen získala nový trhový podiel, ale stále zlepšujeme aj našu ziskovosť a do každého trhového segmentu prinášame ešte inovatívnejšie produkty. Boj o prvenstvo v oblasti počítačov určite môže stále kolísať, ale som plne presvedčený, že na svetovom trhu počítačov zostáva značný priestor na ziskový rast a prevratné inovácie.“ 

O PC trhu a taktike nového lídra

„Počítačový trh sa mení, ale stále predstavuje príležitosti v hodnote 200 miliárd USD,“ hodnotíYang Yuanqing.„Lenovo môže z týchto príležitostí vyťažiť viac ako konkurencia, nakoľko sme za uplynulé 4 roky vybudovali vynikajúcu bilanciu. V našich tradičných baštách – Čína a svetové komerčné počítačové trhy – sme naďalej získavali nové trhové podiely a budovali udržateľné zdroje zisku. Medzičasom sme zväčšovali rozsah a zlepšovali ziskovosť na rozvíjajúcich sa svetových trhoch (kde sme lídrom) ako na svetovom trhu spotrebných počítačov (celkovo číslo 2). Rovnováha rastu a ziskovosti v rámci celého nášho podnikania v oblasti počítačov je v centre našej pozornosti aj pre budúcnosť“.

„Vedúce postavenie v oblasti počítačov je len jedným z míľnikov na dlhšej ceste  k tomu, aby sme sa stali skutočným lídrom na trhu “PC Plus”, ktorý zahŕňa tablety, smartfóny, smart TV a ostatné zariadenia so „smart“ pripojením.  Už sme v týchto oblastiach urobili veľké pokroky. V súčasnosti sme na 3. priečke medzi svetovými výrobcami smart zariadení - “Smart Connected Device”.  Keď sa budeme aj naďalej zameriavať na náš vzorec úspechu – jasnú stratégiu, inovatívne produkty, skvelú realizáciu a rôznorodý svetový tím – som presvedčený, že môžeme naďalej pokračovať v ziskovom raste a časom dosiahnuť rovnaké úspechy aj na rýchlo rastúcom trhu PC Plus”, dodáva CEO spoločnosti Lenovo.

*Poznámka:  V tomto fiškálnom roku, ukončenom k 31. marcu 2013, IDC potvrdila, že Lenovo dosiahlo rekordný podiel svetového počítačového trhu. Spoločnosť rástla rýchlejšie ako celkový trh s počítačmi nepretržite už 16 kvartálov, v súčasnosti je lídrom na troch zo siedmych najväčších počítačových trhov – Čína, Japonsko a Nemecko -   a dosiahlo dvojciferný trhový podiel v 39 krajinách. 

Viac ako polovica obratu spoločnosti Lenovo sa v súčasnosti tvorí mimo Číny. Pri dodávkach významných objemov a raste výnosov, ziskovosť spoločnosti dosiahla rekordnú výšku, keď za minulý rok výnosy vzrástli o 34%.

Spoločnosť Lenovo taktiež zrýchlila svoju transformáciu smerujúcu k tomu, aby sa stala silným konkurentom v ére PC Plus so ziskom 5,9 percentného podielu svetového trhu Smart Connected Devices a celosvetovo 3. najväčším dodávateľom PC. Spoločnosť je na 2. mieste v oblasti smartfónov a rovnako na 2. mieste v oblasti tabletov v Číne, ktorá je najväčším svetovým trhom PC+. Navyše viac ako 10% výnosov spoločnosti momentálne generujú aktuálne najzaujímavejšie rastové segmenty ako sú smartfóny a tablety.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013