Menu

Väčšina dňa pri počítači znamená zväčšený dôraz na oči

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1337 krát
  • Tlač
  • E-mail

Dá sa oprávnene predpokladať, že veľa nadšencov moderných a informačných technológií trávi významnú časť dňa pri nejakej obrazovke, najčastejšie pri počítači. Sami dobre viete, aké má neustále pozeranie sa do obrazovky vplyv na naše oči. Preto by mala väčšina dňa strávená pri počítači znamenať aj väčší dôraz na starostlivosť o oči, ktoré patria medzi najdôležitejšie zmysly. Nie nadarmo sa hovorí, že oči máme len jedny, a treba sa o ne starať.

 

Nie mýty, ale fakty

Samozrejme, nebudeme sa venovať mýtom, ktoré prišli po masívnom príchode počítačov. Rôzni „odborníci“ nás presviedčali, aké je škodlivé, pozerať sa do počítača, pretože práve to zvyšuje dioptrie. Na to, že ľudia nosili dioptrické okuliare ešte pred príchodom počítačov a dioptrie sú často skôr dedičnou či vekovou záležitosťou, akosi zabudli. V každom prípade, ak vám očný lekár diagnostikoval dioptrie, tak by kvalitné dioptrické okuliare mali byť vašou prioritou. Pochopiteľne, pri práci na počítači sú vaše oči o niečo viac namáhané. Určite by ste tak nemali na okuliaroch šetriť. Takže určite sa vyhnite nekvalitným, necertifikovaným a neoriginálnym dioptrickým okuliarom, ktoré môžu poškodiť vaše zdravie.

Nielen pre prácu, ale aj do spoločnosti

Pochopiteľne, celý život nie je len o práci a všetci túžime po nejakom spoločenskom živote. V prípade okuliarov viete spojiť príjemné s užitočným. Sami by ste totiž neverili, ako napríklad značkové dioptrické okuliare Cazal dokážu zmeniť imidž človeka. V spojení s novým účesom a novými okuliarmi sa zrazu na vás do zrkadla usmieva niekto s úplne iným vyžarovaním a imidžom! Sami teda vidíte, že vám kvalitné okuliare nepomôžu len pri práci, ale uplatnenie si nájdu aj v osobnom živote.

Dajte očiam to, čo potrebujú

Oči sú mimoriadne citlivé, preto sa o ne treba starať, zvlášť, ak veľkú časť dňa pozeráte do počítača, smartfónu či na televíznu obrazovku. Okrem pravidelnej starostlivosti si dajte počas dňa aj oddych, zavrite oči a pustite si napríklad podcast. A ako sme už spomenuli, dajte prednosť kvalitným a overeným dioptrickým okuliarom.

Zdroj obrázka: Branislav Nenin / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013