Menu

Ako si vybrať vhodný repasovaný notebook?

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 1693 krát
  • Tlač
  • E-mail

Repasovaná technika a predovšetkým notebooky rozdeľujú ľudí na dve skupiny. Tí, ktorí im fandia a radi ich používajú a tí, ktorí tejto používanej technike neveria. Repasovaný notebook je fajn vec, ktorá vám môže niekoľko rokov slúžiť, no taktiež musíte vedieť, ako si vybrať ten správny.

Výber toho správneho repasovaného notebooku je podobný ako výber nového notebooku. Pri oboch výberoch sa totiž pozeráte na tie isté parametre.

Na čo ho budete používať?

Ako prvú vec, ktorú by ste mali mať v sebe zodpovedanú, je otázka, na čo budete svoj repasovaný notebook používať. Iné modely sa totiž hodia na časté cestovanie, iné ako náhrada stolného počítača, kde jeho presúvanie nebude také časté.

Cestovanie

Ak pravidelne cestujete a počas cesty potrebujete pracovať, ideálnou voľbou pre vás bude  výber repasovaných notebookov s displejom o veľkosti 10 až 13 palcov. Pohodlne sa vám totiž zmestia do akejkoľvek cestovnej tašky. Tieto typy repasovaných notebookov sa však vyznačujú častokrát nižším výkonom.

Náhrada za stolný PC

Dnes už notebook pohodlne dokáže nahradiť klasický stolný počítač pri akejkoľvek práci. Pri výbere tohto typu repasovaných notebookov vám odporúčame laptopy s väčším displejom a taktiež vyšším výkonom.

Technické parametre

Samozrejme, mimoriadne dôležitými faktormi pri výbere repasovaných notebookov sú technické parametre, ktoré môžu niektorým ľuďom prísť nezrozumiteľné. Najčastejšie sa porovnáva typ procesora, veľkosť RAM, rýchlosť pevného disku či grafická karta. Ak je porovnávanie týchto parametrov pre vás španielskou dedinou, určite odporúčame obrátiť sa na profesionálov, ktorí sa repasovanou technikou a notebookmi zaoberajú. Takými profesionálmi sú napríklad ľudia z obchodu Technimax, ktorí sa špecializujú presne na tento typ používanej techniky.

Vyberajte len od kvalitných výrobcov

Určite vám pri kúpe repasovaných notebookov odporúčame staviť na kvalitných výrobcov výpočtovej techniky, ako je napríklad značka Dell.

Zdroj obrázka: Elnur / Shutterstock.com

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013