Menu

ZTE má prvý Tegra smartfón s modemom Icera

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2310 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosti NVIDIA a ZTE oznámili uvedenie ZTE Mimosa X, prvého smartfónu vybaveného SoC Tegra a modemom Icera. NVIDIA získala spoločnosť Icera v rámci akvizície spoločnosti v polovici minulého roka.

"ZTE Mimosa X je zaujímavý z niekoľkých dôvodov," hovorí Michael Rayfield, Generálnym manažér sekcie Mobile business spoločnosti NVIDIA. "Mimosa X je vôbec prvým smartfónom, v ktorom sú všetky hlavné procesy riadené NVIDIA technológiami a tiež sa stáva prvým zariadením, ktoré prináša prémiový mobilný výkon aj do segmentu mainstreamových mobilných zariadení."

Mimosa X je riadená mobilným procesorom NVIDIA Tegra 2, pozostávajúcim z dvojjadrového CPU, GPU GeForce a NVIDIA Icera 450 HSPA + modemu, obsahujúceho baseband a RF procesory. To zaisťuje vysoký dátový tok a nízku spotrebu. Pobeží na operačnom systéme Ice Cream Sandwich (Android 4.0) a okrem iného bude vybavený  4,3 "QHD (960×540) displejom, zadnou 5 MPx a prednou kamerou a 4 GB interným úložiskom rozšíriteľným na 32 GB.

ZTE Mimosa X sa pýši skvelými multimediálnymi charakteristikami, zahŕňajúcimi, napríklad advanced audio distribution profil (A2DP), Dolby zvuk, kompatibilitu s Digital Living Network Alliance (DLNA), nahrávanie aj prehrávanie videa v HD rozlíšení, duálne mikrofóny a vstavaný gyroskop.

Mimosa X bude uvedená do predaja v druhom kvartáli tohto roku. Svojim zameraním na mainstreamový trh prinesie novú úroveň výkonu a konektivity práve pre veľkú cieľovú skupinu jeho zákazníkov a užívateľov.

Zákazníci tak budú môcť používať mainstreamový smartphone a pritom si užívať rovnakého komfortu rýchleho prehliadanie internetu, plynulého multitaskingu a HD videa, rovnako ako hranie hier konzolovej kvality cez TegraZone, čo bolo predtým mysliteľné len s high-endovými telefónmi. TegraZone ™ je aplikácia spoločnosti NVIDIA, stiahnuteľná zadarmo z Android Marketu, ktorá prináša hry najvyššej kvality optimalizované pre Tegra procesor.

NVIDIA Icera 450 podporuje až 21Mbps kategóriu 14 HSPA + s rýchlym sťahovaním vo fading channels, IceClear technológiu obmedzujúcu rušenie, urýchľuje dátovú priepustnosť na základovej stanici a pokročilý Release 7 zaisťuje extrémne nízku latenciu odozvy siete.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013