Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 83
Menu

Dropbox, alebo niečo pre maniakov

  • Napísal(a) 
  • Čítať 4463 krát
  • Tlač
  • E-mail

Prečo pre maniakov? No a ako inak by ste pomenovali tých z nás, ktorí majú doma silný desktop, notebook na prácu, tablet na cestovanie a samozrejme, smartphone pre neustálu konektivitu s celým svetom. Iste, idú s dobou, ale všetci to tak nevnímajú a v poslednej dobe sa čoraz častejšie stretávam so skupinkou ľudí, ktorí podobnú prepadnutosť práci a konektivite zatracujú.

Nech ale robí kto chce, čo chce – potrebuje tieto svoje zariadenia nejako prepojiť. A už dávno nestačí iba jeden mikro-USB kábel. Dokonca ani s USB nepochodíte a posielať si všetko cez maily – v tom nie je poriadok. Pre tých, ktorí dôverujú cloud riešeniam je tu Dropbox.

V skratke virtuálne úložisko na webe, ku ktorému máte prístup zo svojho počítača, smartphonu, netbooku, tabletu a v podstate akéhokoľvek počítača na svete pomocou špeciálnej aplikácie, alebo aj cez web-rozhranie. 2GB sú zadarmo pre všetkých, ďalším stupienkom je 50GB, ale za to sa platí už 9.99USD mesačne a takto to pokračuje až po firemný 1TB. Výhody sú jasné, okrem obyčajného nahrávania obrázkov, dokumentov a iných súborov, ku ktorým máte následne prístup z iných mašín si môžete presne ponastavovať ktoré adresáre sa majú synchronizovať a ktoré nie.

 

Súbory, ktoré chcete môžete zdieľať pomocou tzv. verejných odkazov aj s tými, ktorí Dropbox nemajú, využitie je naozaj dosť široké. A ak sú vám 2GB málo ale nechcete platiť, istý priestor môžete získať aj zadarmo. Teda – ak Dropbox odporučíte svojim priateľom – pomocou podobného linku, ako je tento (pozor, ak naňho kliknete, pribudne mi 250MB priestoru ;) )

win2-en

 

win3-en

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013