Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 83
Menu

Tablety, tablety – konečne za polovičnú cenu

  • Napísal(a) 
  • Čítať 4739 krát
  • Tlač
  • E-mail

Páčia sa nám, o tom niet pochýb. Problémom pre mnohých z nás je však ich cena. Takmer všetky stoja až prekvapivo rovnako ako tablety jednej veľkej spoločnosti zaoberajúcej sa jablkami. Ak môžem byť úprimný, ide ma z toho roztrhnúť.

Okrem naozaj banálnych patentových sporov by mali všetci porozmýšľať radšej nad tým – či výrobcovia neuzatvorili nejakú neférovú tajnú dohodu o rovnakých cenách a zdieraní úbohých zákazníkov! Pamätám sa, ako som netrpezlivo čakal na uvedenie nového tabletu – konkrétne BlackBerry Playbook. Keďže telefóny tejto kanadskej firmy považujem za vydarenejšie, ako kanadské žartíky, moje oči žiarili nedočkavosťou od momentu, kedy spoločnosť RIM oficiálne potvrdila jeho existenciu. No a to čakanie, škoda hovoriť.

Samozrejme- potom prišiel šok. 16, 32 a 64GB verzie začínali na hranici 499 USD a pokračovali k takmer dvojnásobku a mali jednu  (a to nemalú) nevýhodu. Takmer nevyhnutnosťou sa stalo vlastníctvo telefónu od BlackBerry pre plné využitie mailov, messengera a kalendára. V momente, kedy svoj telefón necháte na inom mieste, kam nedosiahne spájajúci bezdrôtový Bridge – ikonky všetkých troch z vášho Playbooku zmiznú (k mailom sa dostanete tak iba cez prehliadač a na ostatné rovno zabudnite). Vraj ide o bezpečnosť, ale ja si viem predstaviť aj to, že kým sa môj telefón nabíja v inej miestnosti, alebo leží vypnutý počas sviatkov (naozaj zriedkavo), stačilo by mi behať s Playbookom a komunikovať okrem mailov aj vynikajúcim BB Messengerom. Škoda, že to nejde.

BB_PB_2 

Ale o tom som vlastne nechcel. Vec sa má tak, že za posledné dva týždne padli ceny tejto mašinky takmer na polovicu. 16GB Playbook si tak môžete kúpiť už za 229 GBP a ak budete šikovní, za 300 sa dá nájsť aj 32GB verzia. Láka ma to. Naozaj. Už len musím prísť na to, na čo ho vlastne budem používať a či by dokázal nahradiť aj môj malý netbook.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013