Menu

HP otvára v Bratislave Centrum riadenia dodávateľského reťazca

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2719 krát
  • Tlač
  • E-mail

Geografická poloha a malá vzdialenosť od výrobných závodov HP v Kutnej Hore a Brne i vysokokvalifikovaný ľudský potenciál zohrali úlohu pri výbere Bratislavy ako miesta nového Centra riadenia dodávateľského reťazca.

Nové centrum v Bratislave je v poradí už tretie v rámci Európy – spolu s dvomi inými už existujúcimi tzv. Control towers (riadiacimi vežami) v škótskom Erskine a nemeckom Böblingene. Bratislavské centrum bude poskytovať podporu nielen pre región EMEA, ale aj pre celosvetové HP Supply Chain operácie.

Výroba kompletného portfólia serverov, systémov na ukladanie dát a sieťových prvkov pre región EMEA v Kutnej Hore vzdialenej zhruba 400 kilometrov bude mať vplyv aj na českých a slovenských zákazníkov, ktorí budú môcť ťažiť z výhod, plynúcich z kratších dodacích lehôt, lepšej dostupnosti produktov, či rýchlejšej realizácie špecifických požiadaviek na výrobu.

„Keďže poznám profesionalitu a kvalitu vysokých škôl na Slovensku, v Česku a Maďarsku, s potešením otváram toto centrum. Očakávam, že bude prospešné pre naše výrobné závody, našich dodávateľov a že bude slúžiť našim zákazníkom v rámci celého regiónu EMEA,“ uviedol Jan Roodenburg,  viceprezident divízie Enterprise Group Supply Chain EMEA.

Prácu v bratislavskom EG Supply Chain Office nájde v tejto fáze asi 50 vysokovzdelaných odborníkov s praxou, ako aj čerstvých absolventov, nielen z oblasti IT a to v stredných až manažérskych úrovniach. HP už začalo s náborom nových pracovníkov, bratislavské centrum bude viesť európsky riaditeľ plánovania a nákupu HP John Young.

„Toto je nezvyčajne vzrušujúci čas pre diviziu Entreprise Group v EMEA,“ povedal John Young. „Veľmi na nás zapôsobila vysoká úroveň zručností a skúseností, ktoré v Bratislave preukázali uchádzači o pozície, ktoré sme doteraz obsadili.  Sme si istí, že v priebehu nasledujúcich mesiacov náboru vybudujeme silný tím vzdelaných, zručných a motivovaných odborníkov, ktorí hovoria viacerými jazykmi.“

Spoločnosť HP už v Slovenskej republike v pobočke v Bratislave a dvoch globálnych centrách, zameranými na podporu zákazníckej IT infraštruktúry a poskytovanie služieb manažmentu aplikácií, zamestnáva vyše 1400 zamestnancov a ďalších okolo 300 zmluvných pracovníkov. Globálne centrum pre dodávanie aplikačnej podpory Slovensko pomáha zákazníkom HP v regióne EMEA optimalizovať procesy, zvyšovať nákladovú efektivitu ich aplikačného portfólia a zaručuje kvalitu dodávaných služieb. ITO Centrum (Information Technology Organization) sa zameriava na poskytovanie služieb, podporu a riešenie úloh, spojených s prevádzkou IT infraštruktúry zákazníkov HP na celosvetovej úrovni.

„Otvorenie európskeho Centra riadenia  dodávateľského reťazca HP v Bratislave vnímam ako ocenenie našich ľudí, ktorí dokážu riešiť zložité problémy nielen doma, ale podieľať sa aj na významných medzinárodných projektoch,“ uviedol Martin Kubala, generálny riaditeľ spoločnosti HP Slovakia. „Pre rozvoj znalostnej ekonomiky je kľúčové, aby u nás naďalej rástol počet pracovných miest s vysokou pridanou hodnotou. Teší ma, že Slovensko sa už nezmazateľne zapísalo na globálnu mapu HP a z tohto hľadiska sa zaradilo medzi najvýznamnejšie európske regióny našej spoločnosti.“

Zdroj: TS HP

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013