Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 98
Menu

Farebné počítačové periférie

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3036 krát
  • Tlač
  • E-mail

Celý svet je plný nádherných farieb a my ich očami vstrebávame do seba. Vidíme krásu, vnímame rôzne predmety, úkazy, zvieratá, oblohu, ľudí,... Farby priťahovali ľudskú pozornosť už oddávna. Zohrávajú veľmi dôležitú úlohu aj pri našom každodennom rozhodovaní. Na základe farieb si vyberáme oblečenie, kupujeme veci, alebo sa farbami riadime na križovatkách (semafory).

 

Každému sú nejaké farby sympatické a rád sa nimi obklopuje. Samozrejme to platí aj naopak a niektorým farbám sa snažíme vyhýbať. Je známe, že farebná preferencia vypovedá niečo o našich potrebách. Farbám sa totiž prisudzujú určité vlastnosti alebo kvality. Červená je tiež farbou krvi a preto sa často dáva do súvislosti s aktivitou, prežitím, presadením, silnou vôľou, alebo s obetavosťou a oddanosťou. Zelená je farba stromov a býva synonymom pre pokoj, otvorenosť, dôveru a slobodu.

Každá farba má určitú vibračnú silu. Takto nás dokážu posilniť, posmeliť, ale aj zabrzdiť. Preto by sme mali účelovo využívať silu farieb, ktorými sa obklopujeme. Môžeme nimi pridať napríklad na sile nášho sebavedomia a konania, prípadne na liečení, alebo použiť určitú farbu k lepšej komunikácií s okolitým svetom.

Napriek tomu, že žijeme „farebným životom“, väčšina ľudí používa šedivé, fádne, ba až nudné počítače a ich periférie. Pracovnú plochu, či prostredie OS si ešte spestríme pestrofarebným obrázkom a ikonami, ale zvyšná technika je pre nás iba „nutná šeď“. Prečo? Výrobcovia výpočtovej techniky akosi pozabudli, že žijeme vo svete plnom farieb a ubíjajú nás šedivou. Pardon, až na výnimky!

 

K tým výnimkám patrí napríklad švajčiarsky Logitech, ktorý už pred pár rokmi predstavil svoju farebnú kolekciu počítačového príslušenstva. Ku nudnému počítaču si tak môžete vybrať aspoň nejakú peknú farebnú myšku, webovú kameru, alebo klávesnicu s pestrofarebným vzorom – dokonca si môžete vybrať rovnaký motív pre všetky periférie. Ponuka je naozaj bohatá a každoročne sa rozrastá o nové osobité vzory a špecifické motívy. Ako zatiaľ posledná bola predstavená kolekcia nazvaná „Global Graffiti Collection“, pre ktorú je charakteristický štýlový dizajn plný farieb inšpirovaný komunitami z celého sveta. Toto príslušenstvo sa môže pochváliť farbami a vzormi, v ktorých sa prelínajú globálne trendy a miestne vplyvy a vy si tak môžete vybrať kombináciu, ktorá pred celým svetom vyjadrí vašu jedinečnú osobitosť.

 

Kolekcia obsahuje autentické dizajny, realistické farby a textúry zmiešané so surrealistickými motívmi. Každý vzor je zreteľne odlišný od ostatných, pritom však ostáva súčasťou jedného veľkého celku. Výsledkom je preto čosi, čo pôsobí jedinečne a osobito, no súčasne to zapadá do globálnych väzieb. Niektoré zo vzorov sú k dispozícii aj ako limitované edície, čím si môžete z ponuky vytvoriť taký komplet, ktorý budete mať vo svojom okolí iba vy.

Skúste to a zistíte, že ani svet nie je iba čiernobiely!

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013