Menu

Každá štvrtá záloha sa stratí

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2442 krát
  • Tlač
  • E-mail

Prieskum spoločností Kaspersky Lab a B2B International zistil, že takmer štvrtina ľudí, ktorí svoje dáta archivujú na fyzickom médiu, ich nakoniec aj tak stratí. 

Prieskum odhalil, že zatiaľ čo väčšina (93%) Európanov si ukladá súkromné dáta – súkromnú korešpondenciu, fotky, heslá a finančné údaje – na svojich zariadeniach, menej ako tretina respondentov uvažuje o vytvorení záložných kópií týchto dát pre prípad straty zariadenia. 23% respondentov podobné bezpečnostné opatrenia nepoužíva, a 9% respondentov nemá v úmysle takéto opatrenia podniknúť ani v budúcnosti.

Z prieskumu ďalej vyplynulo, že ani vytvorenie zálohovej kópie, nie vždy ochráni dáta pred stratou. Využívanie fyzických úložných/archívnych médií ako sú pevný disk či USB kľúč naďalej zostáva najobľúbenejšou metódou zálohovania: využíva ju 81% používateľov v Európe, zatiaľ čo iba 11% využíva cloudové služby. Takmer každý štvrtý používateľ (24%) mal však zároveň skúsenosť s nenávratnou stratou dát v prípadoch straty, porušenia alebo odcudzenia záložného zariadenia.

„Dôležité je k archivácii dát pristupovať systematicky. Najprv sa rozhodnite, ktoré dáta sú pre vás najcennejšie, a z nich pravidelne vytvárajte záložné kópie a tie následne pravidelne archivujte. Pre zachovanie bezpečnosti dát je najideálnejšie ich archivovať na fyzickom nosiči a zároveň aj použitím cloudovej služby. Takýto systém vaše dáta zabezpečí aj v prípade celosvetového výpadku internetu alebo zrútenia budovy, kde sa fyzické úložné médium nachádza,“ hovorí marketingový manažér spoločnosti Kaspersky Lab Peter Aleškin.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013