Menu

ASUS má ďalšiu základnú dosku výhradne pre hráčov

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2232 krát
  • Tlač
  • E-mail

Zohnať dobre vybavenú základnú dosku s moderným čipsetom, ktorá bude spĺňať požiadavky náročného hráča a pritom neutrhne všetky priehradky v peňaženke nie je vždy jednoduché. ASUS sa pokúša túto úlohu splniť s doskou Z97-Pro Gamer.

Dosky jasne zamerané na hráčov sú veľmi zaujímavým segmentom trhu. Pre bežného hráča je síce doska dôležitý, no nie celkom kľúčový komponent podpisujúci sa na počte FPS v hrách. No predsa, dizajn a dobre znejúce meno predáva a ak sa niekto považuje za hráča, rád si za dosku pre hráčov priplatí. ASUS Z97-Pro Gamer však nie je len o vábivom mene a dizajne.

 

Novinka je vybavená sieťovým adaptérom Intel s technológiou LANGuard, ktorá zabezpečuje plynulejší a spoľahlivejší prenos dát. Pretože radič komunikuje s procesorom priamo, dokáže dosiahnuť vyššiu priepustnosť TCP a UDP protokolov. LANGuard využíva párovanie signálov a kondenzátory so zvýšenou odolnosťou pre dosiahnutie vyššej priepustnosti. Nechýba ani prioritizácia paketov hier a elektrostatická ochrana pred výbojmi z ethernetového kábla.

Už štandardným prvkom výbavy je „herná“ zvuková karta. Čipy s vysokým odstupom signálu od šumu a vstavané zosilňovače pre kvalitné slúchadlá s vysokou impedanciou sú obľúbeným lákadlom na moderných základných doskách. Inak tomu nie je ani tu. Od zvyšku základnej dosky odtienený zvukový adaptér s technológiou Supreme FX a zosilňovačom až na 300 ohmov by mal prispieť k vysokej kvalite reprodukovaného zvuku.

Jedným z najvýraznejších prvkov výbavy základných dosiek s deviatkovými čipsetmi Intel sú rozhrania pre osadenie M.2 a SATA Express diskov, ktoré podporujú prenos dát až do 10 Gb/s. Pri konštrukcii dosky boli použité odolné komponenty Gamers Guardian, porty chránené ESD poistkami a kondenzátory s životnosťou 10 000 hodín a zvýšenou odolnosťou voči vysokým teplotám.

Z97-Pro-Gamer-2D

Doska ASUS Z97-Pro Gamer je postavená na čipovej sade Z97 a v sockete LGA1150 podporuje procesory štvrtej a piatej generácie Intel Core. Do štyroch pamäťových slotov je možné osadiť DDR3 moduly s maximálnou frekvenciou 3200 MHz a maximálnou celkovou kapacitou 32 GB. Pre grafické karty je pripravená dvojica PCI-Express 3.0 (×16 a ×8/×8) slotov a jeden PCI-Express 2.0 slot (×4). Doska podporuje Quad-GPU NVIDIA SLI a AMD CrossFireX.

Odporúčaná cena novinky je 142,90 EUR.

Graf ceny produktu ASUS Z97-PRO GAMER poskytuje server Heureka.sk

Zdroj: TS ASUS

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013