Menu

Creative predstavil zvukové riešenie náročných

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3548 krát
  • Tlač
  • E-mail

Ak hľadáte kvalitnú zvukovú súpravu a nechce sa vám zbytočne špekulovať, svoje riešenie už do svojej ponuky zaradila aj spoločnosť Creative. Na Slovensku predstavila pasívne regálové reproduktory E-MU XM7 vyladené pre použitie so zosilňovačom s USB DAC Sound Blaster X7.

 

creative-e-mu-xm7-repro-1Spojenie dvoch výnimočných produktov z dielní Creative má priniesť vysokú kvalitu zvuku a variabilitu zvuku aj pre sledovanie filmov a hranie hier. Sound Blaster X7, doposiaľ najvýkonnejší a technologicky najvyspelejší USB DAC v ponuke Creative bol uvedený ešte koncom minulého roka. Regálové pasívne reproduktory E-MU XM7 sú postavené na koncepte profesionálnych štúdiových monitorov a vyladené tak, aby bol zážitok z počúvania hudby spolu s SB X7 čo najlepší.

creative-winston-tan

Súpravu predstavil na Slovensku Winston Tan, manažér regionálneho predaja a reproduktory sme mali možnosť si vypočuť. Zanechali v nás veľmi dobrý prvý dojem, pre detailnejšie zhodnotenie ich však budeme potrebovať počuť v štandardnom „mäkkom“ priestore obývačky. Potenciál oboch produktov je vysoký, pričom kvalita spracovania nezaostáva za použitými komponentmi. E-MU XM7 sa spoliehajú na kvalitné drevené telo osadené päťpalcovým basovým meničom so zväčšenou magnetickou časťou a jednopalcovým zliatinovým výškovým reproduktorom s hodvábnou ozvučnicou. Nechýbajú ani také drobné, no pre zvukovú kvalitu dôležité prvky ako napríklad pozlátené prípojné body a pribalený 2,5 metra dlhý kábel z bezkyslíkatej medi.

creative-E-MU-XM7

Sound Blaster X7 je kapitolou samou o sebe, okrem DA prevodníka Burr-Brown PCM1784DAC (24-bit na 192 kHz a impozantným 127 dB odstupom signálu od šumu) v sebe ukrýva slúchadlový zosilňovač postavený na čipe Texas Instruments TPA6120A2, ku ktorému je možné pripojiť dvojicu slúchadlá s impedanciou až 600 Ohm. Ak si chcete užiť zvuk pekne nahlas, je pripravený digitálny zosilňovač Texas Instruments TPA3116D2, ktorý zvládne pár 4 alebo 8 Ohm reproduktorov. Zosilňovač zvládne 38 W na jeden kanál pri 4 Ohm, v predaji sa objaví aj limitovaná biela edícia s upravenými vnútornosťami a napájaním, ktorá zvládne pri rovnakej impedancii 50 W na kanál.

creative-x7

Pri aktívnych reproduktoroch je možné pripojiť šesťkanálovú sústavu, prípadne skombinovať pasívne reproduktory s aktívnym subwooferom. Detail, ktorý poteší skutočných fajnšmekrov sa nachádza na spodnej strane trojuholníkového hranolu. Pod odnímateľnými dvierkami sa ukrýva prístup k zosilňovacej kaskáde, v ktorej môžete vymeniť komponenty podľa vlastných preferencií.

creative-x7-limited

Srdcom celého zariadenia je zvukový procesor SB-Axx1, ktorý sa stará o spracovanie signálu. Aplikácia SBX Pro Studio Technology prináša široké možnosti využitia, či už pri hrách, filmoch, alebo pri počúvaní hudby. Asi najužitočnejším je dobre známy Crystalizer, vylepšujúci kvalitu hudby pri prehrávaní komprimovaných formátov, nechýba ani CrystalVoice FX pre zmenu hlasu v internetovej komunikácii či rozšírený ekvalizér a virtualizácia priestorového zvuku.

Už takmer nevyhnutným doplnkom je Bluetooth, prostredníctvom ktorého si užijete hudbu vo vylepšenej kvalite aj zo svojho smartfónu, párovanie zariadení uľahčí NFC.

Kvalitný zvuk nie je zadarmo a preto ani Sound Blaster X7 nedostal dvojcifernú cenovku. Napriek tomu je však cena postavená veľmi zaujímavo. V ponuke predajcov by ste ho mali nájsť za 399 EUR, limitovaná edícia bude stáť o stovku viac. Za dvojpásmové pasívne reproduktory E-MU XM7 si Creative vypýta 299 EUR.

Graf ceny produktu Creative Sound Blaster X7 poskytuje server Heureka.sk
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013