Menu

Novým Samsungom vládne zlatá farba

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2428 krát
  • Tlač
  • E-mail

Samsung zvyšuje produkciu smartfónov Galaxy S6 a S6  edge v zlatej farbe, aby uspokojil dopyt spotrebiteľov. Zlatý Samsung chce každý štvrtý zákazník.

Zlatá je nová čierna! Aspoň podľa aktuálnych predajných čísiel spoločnosti Samsung, podľa ktorých 23 % zákazníkov chce Galaxy S6 a S6 edge v zlatej farbe. Zásoby smartfónov s touto farbou sú preto na európskych trhoch buď už vypredané, alebo čoskoro vypredané budú. Situácia signalizuje, že preferencie farieb sa v Európe menia.

Psychologička Donna Dawson vysvetľuje, prečo zlato zaznamenáva tak výrazný comeback: „Zlatá farba reprezentuje bohatstvo, hojnosť, vysoké ideály, optimizmus a múdrosť. Po rokoch recesie a uťahovania si opaskov teraz začíname vidieť určité ekonomické zlepšenie a odvažujeme sa dúfať v lepšiu budúcnosť. Túžime po materiálnych veciach a dobrých časoch a cítime, že nám boli už príliš dlho uprené. Teraz vidíme svetlo na konci tunela a inštinktívne siahame po zlate.“

Historicky sa zlato dostáva do módy podľa spotrebiteľských preferencií. Od éry 80. rokov, doby nadmerných kruhových náušníc, zlatých reťazí a ramenných vypchávok, má zlato opäť príležitosť zažiariť. Po viac ako dvoch desaťročiach v tieni tlmených farieb poukazuje rad ukazovateľov na to, že zlato opäť dobýva vrchol. 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013