Menu

Hry bez kompromisov s ASUS ROG Matrix GTX 980

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2422 krát
  • Tlač
  • E-mail

Ak sa radi hráte a hru si dokážete naplno vychutnať, je čas poriadne pretrepať peňaženku a vytriasť aj tie posledné drobné. ASUS prináša na náš trh novú grafickú kartu. A nie hocijakú, u pri pohľade na ňu sa nám pravá dlaň ohla podľa tvaru chrbta myši, a prsty ľavej ruky podvedome zaujali polohu WSAD.

Keby sme žili vo svete, kde grafické karty sú stavané na roveň s automobilovými superšportmi a prsnatými dámami, tak by medzi plagátmi v izbe adolescenta nechýbal ani ten, na ktorom by sa vynímala táto chuťovka. ROG Matrix GTX 980 od ASUS sa s vyše 28 000 bodmi v 3DMark 11 Performance benchmarku radí medzi najvýkonnejšie grafické karty sveta. Hravo si poradí s aktuálnymi hernými titulmi a bez problémov prežuje aj hry novej generácie v 4K rozlíšení.

Grafické jadrá pre karty ROG Matrix GTX 980 sú ručne vyberané a ochutnávané, následne pretaktované o 126 MHz oproti referenčnej hodnote. Ak počítame správne, dostanú sa na 1342 MHz (pri zvýšenom takte GPU, v základnom režime beží na 1241 MHz), a hráčom sa odmenia podľa výrobcu až o 13% vyšším počtom obrázkov za sekundu. A pri veľkých rozlíšeniach nesmie zaostávať ani pamäť, karta má k dispozícii 4 GB GDDR5 čipov taktovaných na 7010 MHz a pripojených 256 bitovou zbernicou.

Tieto čísla prirodzene nemusia byť konečnou stanicou. Šikovné ruky sa rady s frekvenciami pohrajú a v prípade, že tie vaše takýmto prívlastkom nedisponujú ešte stále nie je nič stratené. Vďaka režimu Safe Mode je možné obnoviť pôvodné nastavenia grafickej karty stlačením jediného tlačidla. Ďalšia zaujímavá funkcia, Memory Defroster, zasa poslúži tým, ktorí v termoske miesto kávy nosia dusík. V záujme vyššej stability pri pretaktovaní pri teplotách pod bodom mrazu umožňuje rýchlo ohriať pamäť grafickej karty. O napájanie sa stará 14 fázová kaskáda s regulátormi Digi+ VRM a komponentmi vyrobenými zo špeciálnych zliatín s vysokou životnosťou a odolnosťou.

asus-gtx-980-rog-matrix-1

Podobne ako pri ďalších výberových modeloch ASUS ani tu nesmie chýbať DirectCU II chladič s ventilátorom CoolTech. Distribúciu tepla od rozohriateho jadra do matného čierneho rebrovania chladiča majú na starosti 10 mm hrubé heat-pipe trubice. Ventilátory s technológiou CoolTech používajú duálne rotory s hybridnými lopatkami pre účinnejšie chladenie pri menšej teplote. Zaťaženie GPU signalizujú viacfarebné LED, podsvietenie tak pomáha lepšie kontrolovať stav karty jednoduchým pohľadom cez plexi bočnicu skrinky.

asus-gtx-980-rog-matrix-2

ASUS ROG Matrix GTX 980 je chuťovka a tie nikdy nebývajú lacné. A tento kúsok nie je lacný ani zďaleka. A vlastne za jej cenu si kúpite tri veľmi slušné GTX 960 a ešte vám ostane na pivo. Ale prečo by ste si kupovali pivo, keď si môžete kúpiť ROG Matrix GTX 980 za 719,99 EUR. Aj s daňou.

 

Graf ceny produktu Asus MATRIX-GTX980-P-4GD5 poskytuje server Heureka.sk

Zdroj: TS ASUS

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013