Menu

Intel investuje 25 miliónov dolárov do českej analytickej firmy

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2668 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť GoodData oznámila investíciu zo strany investičného fondu Intel Capital. Líder v oblasti komplexnej cloudovej analytiky ohlásil kapitálové zabezpečenie vo výške 561 miliónov českých korún (25,7 miliónov amerických dolárov).

Intel Capital podporuje perspektívne spoločnosti a talenty, ktorým pomáha uspieť na globálnom trhu. V minulosti fond Intel Capital v Českej republike úspešne investoval napríklad do spoločností Centrum.cz, Mall.cz alebo AVG.

Veľké dáta môžu firmám poskytnúť toľko údajov, že ani nebudú vedieť, čo s nimi. Prostredníctvom chytrých a originálnych analytických nástrojov ich GoodData transformuje na skutočné informácie, čo predstavuje zásadný vývoj na trhu a ďalší krok v rozvoji veľkých dát,” prehlásil viceprezident fondu Intel Capital a výkonný riaditeľ pre región východnej Európy, Blízkeho východu a Afriky Marcin Hejka.

Spoločnosť GoodData, založená v Českej republike a v súčasnosti s hlavným sídlom v kalifornskom San Franciscu, je jedinou komplexnou cloudovou analytickou platformou, ktorá spoločnostiam umožňuje transformovať dáta do skutočných informácií. Svojim klientom poskytuje širokú škálu nástrojov, od zachytenia dát až po vizualizáciu, vďaka ktorým môžu využiť kľúčové dáta a na ich základe získať konkurenčnú výhodu. Platforma GoodData je určená pre ekonomických analytikov, manažérov a IT profesionálov, ktorým ponúka bezprostrednú hodnotu na základe samoobslužnej vizualizácie, vyspelých meracích nástrojov dostupných na požiadanie, osvedčenej škálovateľnosti a zabezpečenia, a to všetko bez nutnosti integrácie či správy akéhokoľvek softvéru alebo hardvéru.

Spoločnosť GoodData rýchlo rastie a ďalej rozširuje svoju pôsobnosť aj služby. V roku 2014 spoločnosť významne investovala do využiteľnosti produktov a do efektivity ich fungovania: spustila platformu Open Analytics Platform a výrazne posilnila funkcie vizualizácie, automatizácie a štatistiky. Užívateľská základňa GoodData sa v minulom roku viac ako zdvojnásobila.

Podľa minuloročnej prognózy spoločnosti Intel príležitosti pre analýzu veľkých dát určite ďalej porastú s prudkým nárastom veľkých objemov dát, ktoré je potrebné ukladať rýchlejšie, efektívnejšie a lacnejšie. V blízkej budúcnosti bude ďalšie veľké dáta generovať internet vecí: v roku 2016 bude k internetu pripojených 20 miliárd zariadení no v roku 2020 to už bude 200 miliárd. V roku 2016 budú tieto zariadenia generovať 12 000 hexabytov dát, z ktorých 95 percent bude neštruktúrovaných. Analytické nástroje ponúkané spoločnosťou GoodData umožňujú tieto neštruktúrované dáta konvertovať do presných dát, čo umožní kvalifikovanejšie firemné rozhodnutia.

Poslednú investičnú akciu viedol práve fond Intel Capital, pričom sa jej ďalej zúčastnili Andreessen Horowitz, General Catalyst, Tenaya Capital, TOTVS, Next World Capital, Windcrest a Pharus Capital. Investičný riaditeľ fondu Intel Capital Igor Taber sa stane členom dozornej rady GoodData.

 

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013