Menu

VIBE Z2 Pro od Lenovo v predaji už tento týždeň

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2424 krát
  • Tlač
  • E-mail

Už nasledujúci piatok, 10. októbra sa na slovenskom trhu začne oficiálne predávať očakávaná vlajková loď smartfónovej flotily spoločnosti Lenovo. So šesťpalcovým QHD displejom a prvotriednou výbavou sa na pultoch objaví s cenovkou od 459 EUR.

Svoj „najlepší smartfón na trhu“ tak už má aj Lenovo a konkurentom so zvučnejšími menami chce poriadne podkúriť. Ambícia novému VIBE Z2 Pro rozhodne nechýba, a pri pohľade na papierové parametre na tom nie je zle ani jeho potenciál. A ak k tomu pridáme veľmi slušnú cenu, vlajková loď tretieho najväčšieho výrobcu smartfónov na svete to má rozohrané viac než len dobre.

Lenovo stavilo na veľký displej s vysokým rozlíšením a prvotriednu výbavu. Kovové telo s hrúbkou 7,7 mm v sebe ukrýva Qualcomm Snapdragon 801 so štvoricou jadier taktovaných na 2,5 GHz. Ten dopĺňa 3 GB RAM a vstavané (bohužiaľ nie ďalej rozšíriteľné) úložisko s kapacitou 32 GB. Jedným z ťahákov by mal byť aj fotoaparát so širokouhlým BSI senzorom so rozlíšením 16 MPix a možnosťou plne manuálneho nastavenia expozície, či HDR, rovnako ako video podporou záznamu videa v 4 K rozlíšení i záznam videa pri 120 fps. Škoda len, že optika objektívu zložená zo šiestich optických členov trochu zo zadnej strany vyčnieva, ale za odmenu azda dostaneme pekné chrumkavé obrázky. A aby sme nezabudli; spomínaný displej má rozlíšenie 1440×2560 bodov a pri svojich šiestich palcoch uhlopriečky predstavuje slušný základ pre kadejaké zábavné veci, od surfovania webom až po hranie hier a sledovanie videa vo vysokom rozlíšení.

Jedným zo skrytých tromfov novinky je podpora dvoch SIM kariet. Ak potrebujete byť dostupný na dvoch telefónnych číslach a pritom si chcete dopriať pohodlie veľkého displeja a vysokého výkonu, je VIBE Z2 Pro viac než len vhodným riešením. Akumulátor s kapacitou 4000 mAh je pre zariadenie tohto typu nevyhnutnosťou, uvidíme aká bude výdrž na jedno nabitie v reálnej prevádzke. Zaujímavým doplnkom je možnosť výberu medzi UI od výrobcu a "čistým" Androidom vo verzii 4.4.

Lenovo vstúpilo na slovenský trh so smartfónmi oficiálne len v septembri, no na predvianočnom trhu už chce mať ponuku pozostávajúcu zo štrnástich modelov. Všetky produkty pritom budú cenovo nastavené veľmi konkurenčne, aj keď spoločnosť bude musieť popracovať na podvedomí, že pod značkou Lenovo sa skrýva viac, než len notebooky a desktopy.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013