Menu

Intel predstavil kompletné riešenie pre školy

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2299 krát
  • Tlač
  • E-mail

Na uplynulej konferencii Bett 2014 predstavila spoločnosť Intel novú generáciu svojich zariadení určených pre výučbu a pre podporu študentov i učiteľov. Základom je softvér Intel Education, bežiaci na novom Classmate PC a špeciálne navrhnutom tablete.

Tablet Intel Education Tablet beží na Androide vo verzii 4.2 a jeho fyzické vyhotovenie je prispôsobené aj pre menej šikovné detské ruky. Vďaka gumou chráneným rohom a hranám je odolný voči pádu z výšky 70 cm a zároveň sa v detských rukách ľahšie drží, vďaka zvýšenej odolnosti si poradí aj s vodou či prachom. Tlačidlo pre zapnutie je chránené proti náhodným stlačeniam a stylus, ktorý je súčasťou tabletu ponúka podobnú hrúbku a spôsob uchopenia ako bežné detské pero.

Tablet s desaťpalcovým displejom poháňa dvojjadrový Intel Atom Z2520 s HyperThreadingom a taktovaný na 1,2 GHz. Integrovaný grafický akcelerátor umožňuje rozhýbať aj náročnejšiu 3D grafiku a poskytuje priestor pre kreativitu i hry. Dvanásťhodinová výdrž akumulátora by mala zabezpečiť celodennú prevádzku a voliteľná výbava v podobe 3G modulu aj neustále pripojenie k internetu pomocou siete mobilného operátora.

Desaťpalcový notebook Classmate PC je postavený na procesore Intel Celeron N2806 a na rozdiel do tabletu beží na Windows 8.1. Ešte v priebehu tohto roka by sa mala objaviť aj verzia s Windows 7 alebo Linuxom s procesorom Celeron N2805. Classmate Notebook PC má dotykový displej a otáčaciu webkameru, k dispozícii bude i doplnkové príslušenstvo, napríklad tepelná sonda či zväčšovacie šošovky, ktoré umožnia študentom analyzovať a lepšie pochopiť svoje okolie a pomôcť názorne pochopiť preberané učivo.

Spoločnosť Intel sa pritom opiera o svoje skúsenosti, ktoré zozbieral za viac ako desať rokov v rámci programu Intel Education Solutions. Aj vďaka nim pomohol desiatkam miliónov študentom vo viac ako stovke krajín.

Zdroj: TS Intel

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013