Výstrahy
  • JUser: :_load: Nemôžem načítať používateľa s ID: 83
Menu

Kamera inšpirovaná Slovenskou firmou

  • Napísal(a) 
  • Čítať 3293 krát
  • Tlač
  • E-mail

Model AXIS Q6000-E je inovatívna sieťová kamera so záberom v uhle 360°, ktorý zabezpečujú štyri kamerové hlavy s rozlíšením 2 megapixely a v spojení s kamerou AXIS Q60-E ponúkajú súčasne aj optické priblíženie obrazu s vysokým rozlíšením detailov, ktoré je potrebné detailne preskúmať. To všetko na jediné kliknutie.

 

Hoci je jej výrobcom spoločnosť Axis Communications, myšlienka pre vznik tejto sieťovej kamery AXIS Q6000A-E pochádza zo Slovenska. Spoločnosť Canex toiž pred pár rokmi vyrobila pre potreby videodohľadu priamo na športových štadiónoch špeciálne "kamerové hniezdá" (viď článok: http://pcnews.sk/trendy/pozrite-si-kamerovy-system-pre-stadiony ). Práve z tejto myšlienky vznikla kamera so zorným poľom 360°, ktorú je možné bezproblémovo integrovať s kopulovitými sieťovými kamerami radu AXIS Q60-E s funkciou PTZ (otáčanie/nakláňanie/priblíženie) a vytvoriť tak jedinečné dohľadové riešenia. Jediným kliknutím si môžu operátori s veľkou presnosťou opticky priblížiť detailné zábery na požadovanom mieste miesto a súčasne si môžu udržať prehľad o rozsiahlych plochách až 20.000 m2 - čo približne zodpovedá rozlohe štyroch futbalových ihrísk. Vďaka tomu je kamera AXIS Q6000A-E ideálnou voľbou pre použitie v mestských dohľadových riešeniach, napríklad pri monitorovaní verejných námestí alebo parkovísk, či predajných priestorov v nákupných centrách, ako aj ďalších otvorených priestoroch.

„Kamera AXIS Q6000-E spĺňa potrebu ľahko monitorovať rozsiahlu plochu a súčasne mať možnosť opticky priblížiť detaily,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis Communications. „Vzájomná úzka integrácia s vonkajšou PTZ kamerou AXIS Q60-E prináša praktické a inovatívne riešenie, ktoré navyše šetrí miesto a ponúka nové a jedinečné možnosti video dohľadu.“

Tento nový produkt otvára úplne nové možnosti ako riešiť častý problém, kedy napríklad pri dohľade v meste je potreba mať súčasne PTZ kameru, ktorá dokáže sprostredkovať detaily, tak aj kamery s celkovým prehľadom, ktoré pokryjú celú oblasť. Teraz stačí ukázať na akýkoľvek objekt v zábere kamery AXIS Q6000A-E a kamera AXIS Q60-E vďaka možnosti ovládať funkcie PTZ jediným kliknutím umožní operátorom opticky priblížiť konkrétne miesto v zábere. Pri použití dvoch monitorov je možné mať naraz celkový prehľad v celom zornom poli 360° vďaka kamere AXIS Q6000A-E a aj priblížený detail z kamery AXIS Q60-E, vďaka čomu majú operátori k dispozícii veľmi detailný záber a súčasne si zachovávajú prehľad nad celou monitorovanou oblasťou.

Výstupom kamery AXIS Q6000A-E sú viacnásobné, individuálne konfigurovateľné video streamy s kompresiou H.264, ktorá optimálne upravuje obrazové dáta pre čo najlepšie využitie prenosového pásma a ukladanie obrazu bez negatívneho vplyvu na jeho kvalitu. Pre ešte väčšiu flexibilitu je podporovaný aj formát Motion JPEG.

Akúkoľvek kameru z radu AXIS Q60-E je možné ľahko a rýchlo namontovať dovnútra kamery AXIS Q6000A-E, čím je možné napríklad ľahko upgradovať existujúce inštalácie s kamerami AXIS Q60-E na sledovanie rozsiahlych plôch, pri súčasnom zachovaní možnosti zachytiť každý potrebný detail - a to jediným kliknutím. Nie je nutné použiť akékoľvek ďalšie montážne úchyty alebo iné vybavenie, pretože kamery AXIS Q6000A-E používajú rovnaké úchyty aj sieťové káble ako kamery AXIS Q60-E, čo minimalizuje čas a náklady na inštaláciu. Kamery AXIS Q6000A-E navyše podporujú napájanie cez sieť (protokol Power over Ethernet Plus - PoE+) a toto napájanie možno prevziať od kamery AXIS Q60-E, takže odpadne aj potreba ďalších napájacích káblov.

Kamera AXIS Q6000A-E má podporu v najširšej základni v danom odbore, ktorá ponúka softvér pre správu a riadenie videa prostredníctvom Partnerského programu spoločnosti Axis pre vývoj aplikácií. Kamera ďalej podporuje systémy a aplikácie AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform a špecifikácie ONVIF, ktoré zaisťujú spoluprácu so sieťovými video produktami, a hostingový systém AXIS Video Hosting System (AVHS) s pripojením kamery jedným kliknutím (One-Click Camera Connection).

Očakáva sa, že kamera AXIS Q6000-E bude k dispozícii v 4. štvrťroku 2014 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013