Menu

Slovenská aplikácia BababuCity mení spôsob učenia cudzieho jazyka

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2952 krát
  • Tlač
  • E-mail

Nová mobilná aplikácia nás chce naučiť rozprávať cudzím jazykom celkom novým spôsobom. Inovatívny princíp učenia sa je postavený na sérii príbehov z mestečka BababuCity, ktoré simulujú situácie každodenného života. A naučíte sa nielen čítať, ale aj hovoriť.

Pomocou aplikácie sa dokážete naučiť hovoriť po anglicky bez pomoci lektora či nutnosti cestovať do zahraničia. V prvej sérii je zatiaľ 120 originálnych epizód z každodenného života podľa vopred pripravených scenárov. Epizódy sú rozdelené podľa náročnosti do štyroch úrovní a pomáhajú budovať aktívnu slovnú zásobu i frazeologizmy. Podľa scenárov sa prostredníctvom aplikácie porozprávate s ľuďmi z celého sveta, pričom ostáva zachovaná anonymita.

V BababuCity sa nemusíte báť robiť chyby. Ak neviete, čo povedať, môžete si nechať zobraziť ideálnu vetu, ktorú jednoducho prečítate. Ak neviete, ako ju vysloviť alebo nerozumiete, čo druhý užívateľ hovorí, môžete si ideálnu vetu nahranú native speakrom vypočuť. Stačí smartfón alebo tablet s Androidom alebo iOS pripojený na internet, prípadne aj slúchadlá s mikrofónom alebo jednoduchý headset. Výhodou v porovnaní so samoštúdiom z kníh je rýchlejšie privyknutie na prízvuk a menšie obavy z rozprávania cudzím jazykom a stresu z komunikácie. V tomto smere ide zrejme o unikátne riešenie, ktoré zatiaľ na trhu chýbalo.

bababucity screen test bababucity comm test bababucity screen home

V prvom kroku si vás BababuCity otestuje a zaradí do vhodnej úrovne podľa vašich doterajších znalostí. Pred pustením sa do samotnej konverzácie sa máte možnosť pripraviť, pozrieť si gramatiku a slovnú zásobu potrebnú pre konkrétnu epizódu a vašu úroveň. K dispozícii je i prehľadný video tutoriál a celkovo rozhranie aplikácie je intuitívne a jednoduché. Možno by sa nám páčila možnosť konfigurácie farby pozadia alebo tém.

bababucity screen words bababucity screen roles bababucity screen scene

Aplikácia stojí 9.99 EUR na mesiac a sprístupní všetky epizódy, ktoré sa budú dať využívať bez obmedzenia. Popri uvedení na trh dáva spoločnosť BababuCity svoju aplikáciu k dispozícii všetkým stredným školám na Slovensku. Žiaci tak budú môcť využívať prvých 120 epizód počas troch mesiacov zadarmo.

Zdroj: TS BababuCity

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013