Menu

To najlepšie pre hráčov od ASUS

  • Napísal(a) 
  • Čítať 2705 krát
  • Tlač
  • E-mail

Do prémiovej rodiny produktov ASUS určených pre hráčov pribudla ďalšia sladučká novinka. V matnej čiernej farbe, to však nie je žiadny cukrík, odmení vás akurát tak drsným škaredým pohľadom, ktorý ultimátnej hernej základnej doske vrátite keď zistíte, koľko stojí. Ale budete ju chcieť, nech to stojí čo to stojí.

Rampage IV prichádza v čiernej verzii, s ešte lepšou výbavou a ešte väčším potenciálom zaujať, a už nikdy neopustiť hlavu potenciálneho záujemcu. Mokré sny na E-ATX formáte a základ pre ultimátnu hernú mašinu ktorá rozplače a do kúta zaženie aj najnáročnejšie herné tituly. ASUS Rampage IV Black Edition je prémiový model prémiového radu ROG, a za prémiovú cenu. Tá je však pre cieľovú skupinu nepodstatná.

Novinka je postavená na čipovej sade Intel X79 Express a so socketom LGA 2011 je tak pripravená pre najvýkonnejšie desktopové procesory súčasnosti. A v rade Republic of Gamers sa so základnými frekvenciami nikto nehrá, Rampage IV BE je plne pripravená aj na extrémne pretaktovanie. Presnému ladeniu a monitorovaniu systému v reálnom čase pomáha OC Panel, konzola, ktorú ocenia aj hráči hier. Dokáže monitorovať prevádzkové teploty, frekvencie, či rýchlosť otáčania ventilátorov, a vďaka funkcii CPU Level UP je možné okamžite zvýšiť frekvenciu procesora jediným kliknutím.

Na doske sú samozrejme použité kvalitné komponenty, ktoré zabezpečujú stabilitu aj po pretaktovaní; NexFET MOSFETy, 60A cievky, odolné japonské 10K kondenzátory sú základom Extreme Engine DIGI+ III. Aj vďaka tomu Rampage IV Black Edition pokorila niekoľko rekordov v testoch 3DMark.

Ani multimediálna výbava nesmie zaostávať, doska prináša integrovanú zvukovú kartu SupremeFX Black s ELNA kondenzátormi a fóliovými kondenzátormi WIMA, D/A prevodníkom Cirrus Logic CS4398 s odstupom signálu od šumu s hodnotou 120 dB, či slúchadlovým zosilňovačom TI TPA6120A2 s impedanciou 600 ohm.

Dostatok miesta je aj pre grafické karty, na dosku sa zmestí štvorica kariet v Multi-GPU. Podporovaných je osem DDR3 pamäťových modulov s celkovou kapacitou do 64 GB a maximálnou podporovanou frekvenciou do 2800 MHz. Už povinnou výbavou herných dosiek je gigabitový ethernet s optimalizáciou prenášania dát, zaujímavým doplnkom je nástroj ROG RAMDisk, ktorý dokáže využiť až 80% dostupnej pamäte pre vytvorenie rýchleho virtuálneho disku s bohatým výkonom pre moderné hry a častý zápis a čítanie dát.

Na všetko doposiaľ spomenuté sa pozerá veľmi dobre, peňaženka zaplače až pri pohľade na cenovku. ASUS Rampage IV Black Edition je všetko, len nie lacná základná doska. Ak sa však zamilujete na prvý pohľad, a chcete zo svojich komponentov vytlačiť maximum, tých 459,99 EUR zaplatíte. Veď ani zvyšné komponenty pre počítač postavený na takejto perličke asi nebudú lacné. A ešte k tomu dostanete aj Assassin´s Creed IV: Black Flag. A to sa už oplatí, či?

Zdroj: TS ASUS

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013