Menu

Testovali sme reproduktory Logitech Z600

Jedny reproduktory vládnu všetkým zariadeniam v domácnosti. Pripojíte k nim všetko od notebooku cez smartfón, tablet až po staručký počítač.

Logitechu sa nemôže uprieť jedna vec – má síce obrovské portfólio rôznorodých produktov, no vždy sa snaží udržať stanovenú latku kvality, pekného dizajnu a dobrej kvality. Testované reproduktory Z600 nepatria do kategórie extrémne výkonných riešení a nie sú určené ani pre filmových nadšencov. Ich sila spočíva v univerzálnosti a možnosti bezdrôtového prepojenia s prakticky akýmkoľvek počítačom, či mobilným zariadením.

 

Elegantný dizajn

Logitech Z600 sú dizajnovo jednoduché reproduktory, ktorým ale nechýba pocit elegantnosti. Namiesto bežnej hranatej konštrukcie pripomínajú krivky reproduktorov obrátenú vázu a pokryté sú jemnou textíliou v sivej farbe. Základ reproduktorov je tvorený plastom, ktorý je dostupný vo viacerých farebných prevedeniach.

My sme mali na test bielu verziu, no v obchode môžete naraziť napríklad aj na zaujímavú fialovú. Reproduktory sú hlavne v bielej verzii veľmi pekné a svojim univerzálnym vzhľadom pasujú nielen k Apple produktom, ale prakticky k akémukoľvek počítaču, či notebooku.

Všetky ovládacie prvky sú schované na zadnej strane pravého reproduktoru. Nájdete tu tlačidlo pre zapnutie prístroja, tlačidlo pre prvotné párovanie s novým zariadením a pod gumovou krytkou aj klasický analógový vstup pre pripojenie bežného MP3 prehrávača. Ovládanie hlasitosti je možné buď priamo z počítača, alebo dotykom na vrchu pravého reproduktoru.

logitech-z600-2

 

Minútová inštalácia

Od otvorenia krabice až po prvé hudobné tóny to netrvá dlhšie ako jednu minútu. Káblov sa tu síce nezbavíte, no nie je ich zbytočne veľa. Spájajú sa v malej plastovej časti, z ktorej vedú k jednotlivým reproduktorom ploché káble. Za toto má u nás Logitech bod, keďže sa dajú veľmi jednoducho zvinúť a za celý čas testovania sa nám nezamotali.

Komunikácia a prenos zvuku sú riešené s pomocou technológie Bluetooth. Najmenej problémov je v prípade notebookov a počítačov od Apple, kedy je inštalácia skutočne otázkou niekoľkých sekúnd a kliknutí myšou. Relatívne jednoducho to ide aj vo Windows 8 a 7, kedy by pripojenie mali zvládnuť aj technicky menej zdatní používatelia.

Ak váš notebook nemá Bluetooth, môžete použiť aj dodávaný Bluetooth adaptér. Vkladá sa do voľného USB portu a keďže je rozmerovo veľmi malý, nebude vám zavadzať z notebooku ani počas prenášania. V tomto prípade ale počítajte s nutnou inštaláciou ovládačov. V novom Windows 8 by ste na problém naraziť nemali, no odporúčame vám stiahnuť si pomocnú aplikáciu zo stránky výrobcu.

logitech-z600-3

 

Ako to hrá?

Očakávať špičkový zvuk od tak malých reproduktorov komunikujúcich cez Bluetooth rozhranie by bolo nereálne. No aj napriek ich rozmerom a limitovanej šírke prenosového pásma je výsledok viac než len dobrý, ba v niektorých smeroch možno až prekvapivý.

Skúšali sme hudbu prehrávať z notebooku, tabletu a smartfónu. Prekvapením boli čisté vokály a dobe zrozumiteľné stredné pásmo. Výrazné nízke tóny sa bez subwooferu dosahujú len veľmi ťažko, no ak nepotrebujete ozvučiť veľkú izbu, budete spokojní aj pri popovej hudbe.

Výrobca si je vedomý limitov použitých meničov a preto sa snaží automaticky nesnaží zvýrazňovať rozsahy, ktoré nezvláda. Bežné rockové skladby boli reprodukované slušne, no taký Daft Punk už reproduktory predviedli menej uspokojivo.

logitech-z600-4

 

Až na tú cenu

Logitech Z600 nie sú lacné reproduktory, v obchode ich kúpite za približne 149 eur. Môže sa to zdať veľa, no treba si uvedomiť, že tieto reproduktory ponúkajú veľmi dobre vyváženú reprodukciu hudby, hodia sa aj na pozeranie filmov a vďaka dodávanému Bluetooth USB ich prepojíte aj so starším počítačom, či akýmkoľvek notebookom.

Ich obrovská výhoda ale spočíva v tom, že ich môžete použiť k prakticky akémukoľvek zariadeniu bez potreby nejakej úpravy, či prepájania káblov. Chvíľu tak môžete pozerať film na notebooku, potom si pustiť hudbu zo smartfónu a večer pozrieť nejaké Youtube video na tablete.

Reproduktory navyše vyzerajú veľmi pekne a hodia sa aj do modernej obývacej izby. V strieborno bielom prevedení sú navyše čistým kandidátom k novučkému iMacu, alebo Macbooku. Jedinou vecou ktorá nás nepotešila je veľmi citlivé ovládanie hlasitosti. Niekedy reaguje nečakane a zvýši hlasitosť viac, ako si želáte.

Logitech Z-600 môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

hodnotenie

Graf ceny produktu Logitech Z-600 poskytuje server Heureka.sk
návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013