Menu

Microsoft sprístupnil preklad technickej podpory do slovenčiny

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2059 krát
  • Tlač
  • E-mail

Spoločnosť Microsoft spustila systém strojového prekladu pre znalostnú databázu článkov na stránkach Technickej podpory, ktoré boli zákazníkom doteraz dostupné len v anglickom jazyku. Strojový preklad do slovenčiny umožňuje lepšie porozumieť textom najmä tým, ktorí majú v cudzom jazyku medzery.

Nová služba strojového prekladu umožňuje zákazníkom vyhľadávať informácie o technickej podpore aj v anglických textoch, ktoré boli strojovým prekladom preložené do slovenčiny. Preklad zabezpečuje interná technológia Microsoft Research. Strojovo preložené články slúžia najmä ako pomôcka pri čítaní odborných textov.

“Cieľom strojovo preložených článkov je poskytnúť lepšiu orientáciu pri hľadaní informácií a riešení problémov v odborných článkoch. V 18 krajinách, kde bol strojový preklad textov už zavedený, sme sa stretli s veľmi dobrým ohlasom a veríme, že bude užitočný aj pre slovenských používateľov našich technológií,” povedal manažér divízie serverov Peter Jirsák zo spoločnosti Microsoft Slovakia, ktorý projekt zastrešoval.

Strojovo preložené články sú automaticky zahrnuté do výsledkov vyhľadávania, možnosť vynechať ich sa dá nastaviť na stránke Rozšírené vyhľadávanie databázy Microsoft KB. V každom strojovo preloženom článku je odsek s informáciou, že článok bol preložený automaticky. K dispozícii je tiež hypertextové prepojenie na originálny zdrojový článok.

Strojové preklady manuálne nekontroluje žiadny prekladateľ, a preto niekedy môžu obsahovať chyby v slovnej zásobe, syntaxi alebo gramatike.

Stránky Technickej podpory spoločnosti Microsoft sú používateľom k dispozícii tu.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013