Menu

Desať doplnkov pre iPad, bez ktorých zaručene neprežijete

  • Napísal(a) 
  • Čítať 5238 krát
  • Tlač
  • E-mail

Revolučný tablet od Apple otvoril priestor pre veľký trh s najrôznejším príslušenstvom. V mnohých prípadoch sa jedná o užitočné veci (minimálne ich „užitočnosť“ viete pred svojou peňaženkou relatívne rozumne obhájiť), no veľa doplnkov je takých, bez ktorých by tento svet určite nemohol existovať. A k svojmu jablkovému krásavcovi ich rozhodne, no predovšetkým nevyhnutne, potrebujete.

 

 

1.       Projektor

 

Zdá sa vám uhlopriečka displeja vášho iPadu primalá? Aká paráda by bola, ak by sa dal premietnuť obraz z displeja na stenu.

Každý súdny človek, ktorý má aspoň trochu predstavy o tom ako taký projektor funguje a aký svetelný zdroj pre rozumné použitie potrebuje,  vie aj to, z akého biologického materiálu sa nedá upliesť bič. A predsa, projektor pre iPhone/iPod/iPad existuje. To by totiž neboli Číňania, ak by sa túto fatálnu dieru na  trhu nesnažili vyplniť.

A tak na internete zoženiete tento famózny projektor k jablkovým zariadeniam. Filmové orgie si užijete na uhlopriečke, ktorá bude možno aj väčšia ako tá na iPade, a možno na obraz nebudete musieť pozerať vo fotokomore alebo pod paplónom - potenciál svietivosti piatich lumenov je priam nezadržateľný. S fantastickým kontrastným pomerom 80:1 si na svoje prídu najmä milovníci hororov a tmavých scén, ktorých si užijú viac ako dosť aj v bežnom animáku. Do svojho prehrávača môžete natlačiť kvantum filmov, vzhľadom na to, že projektor disponuje rozlíšením 320×240 bodov smelo posuňte kvalitu konverzie aj do záporných čísel. A aby ste svoju asi stodolárovú investíciu neľutovali, okrem Apple zariadenia je možné k projektoru pripojiť aj notebook alebo DVD prehrávač. No nekúp to...

 

 

2.       Prerastené puzdro na iPad alebo kabela s integrovaným tabletom?

 

Jedno alebo druhé, obidve veci nevyhnutne potrebujeme k dnešnému rušnému životu. Puzdier a obalov je na trhu kopa, lenže aká je základná nevýhoda každého z nich? No predsa tablet z nich treba vybrať. A to je chyba. Nie som síce dokonalým znalcom dámskej kabelky, ale predstavujem si ich ako n-rozmerný priestor, v ktorom sa veci efektívne strácajú bez ohľadu na ich rozmery a počet.

VersettaiPadHandbag2

S Versetta iPad Handbag takýto problém zmizne raz a navždy. Stačí špeciálne dedikované oddelenie pre tablet so zipsovateľným krytom a ste sociálny ako sa len dá. A k dokonalosti nechýba ani taký detail, ako je vyrezaný otvor pre kameru. Otázkou ostáva, či tablet slúži ako výstuž pre kabelku, alebo kabelka ako ochrana pre tablet. Dostupná v štýlovej hipster-hnedej farbe.

 

 

3.       iPad kreslo

 

Diskutovanou témou je iPad a pohodlie. A práve v tomto smere tablet dosť stráca, je tenký a tvrdý, pri sedení nepohodlný, dokonca sa zarezáva do zadnej časti tela. Nič však nie je stratené, nehádžte svoje cenené pohodlie cez palubu. Veď si predsa môžete (a dovolím si tvrdiť že aj musíte!) kúpiť iPad kreslo.

ipad_chair

Rozdiel medzi bežným pohodlným kreslom a pohodlným kreslom so vstavaným pohodlným dokom pre pohodlný iPad je, že kreslo so vstavaným dokom pre iPad má vstavaný dok pre iPad. Tak prečo držať tablet  v ruke, keď to už niekto vymyslel lepšie... Ceny sa pohybujú v rozmedzí 2500 – 6000 USD.

 

 

4.       iArm

 

Dobrým príkladom ako premrhať potenciál fantastického produktu je iArm, ktorý sa bohužiaľ realizácie nedočkal a ostal len v imaginárnej rovine, resp. len ako škatuľa, ktorá je ideálnym darčekom.

iarm

Určite to poznáte, po vreckách kopa elektroniky a ešte aj ten nešťastný tablet. Riešením neexistujúceho problému je iArm Forearm Mount. Držiak ktorý z vášho predlaktia vykúzli doslova tretiu ruku. V prípade znecitlivenia prstov a ich fialového sfarbenia odporúčame povoliť istiacu maticu.

 

 

5.       Písací stroj

 

Stelesnenie sna každého hipstera. Písací stroj pre iPad nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Tento „písací stroj“ sa pripája cez USB a využiť ho môžete aj s klasickým desktopom alebo notebookom rovnako ako akúkoľvek USB klávesnicu. Aj keď... rozloženie kláves je také ako na skutočnom písacom stroji a počítačové klávesy ako napríklad esc, ctrl, alt a rada funkčných kláves má vyhradené vlastné tlačidlo. Aspoň že ten enter funguje tak ako má – pootočí a posunie celý valec s „papierom“ doľava.

ipad_typewriter

Stroj sa dá navyše použiť aj ako držiak na iPad (alebo iný tablet) a čo je najlepšie – do stroja sa dá vložiť normálny papier, takže hneď v priebehu písania text aj „vytlačíte“. No nie je to autentický zážitok? A za ten sa oplatí priplatiť. Konkrétne 799 USD plus 95 za doručenie. A ak nechcete riskovať, že rovnaký stroj bude mať ďalších desať ľudí na ulici, nezabudnite priobjednať DIY Conversion Kit za ďalších 74 amerických doláčov.

 

 

6.       Dizajnovo unikátne puzdro pre iPad

 

Tak toto hádam nepotrebuje ani komentár.

maxipadforipad

Už len názov je originálny – Maxi-Pad for iPad. Aj s krídelkami.

 

 

7.       iLog

 

Názov je silne zavádzajúci. Nie, nejde o žiadnu aplikáciu pre uchovávanie prihlasovacích údajov. Ani o logaritmické pravítko. Hoci aj to by bolo užitočnejšie ako...ako kus dreva.

ilog

To však dokáže vyčariť domácu pohodu a počas dlhých zimných večerov premeniť iPad na „autentický“ táborák. Fakt, a ak sa vám pošťastí a tablet poriadne zaťažíte, možno sa vám podarí pripiecť si aj nejakú klobásku. K dokonalosti chýba už len integrovaná dymovnica. Toľká škoda.

 

 

8.       Igo iPad držiak na bicykel

 

Že radi jazdíte na bicykli? A že počúvať muziku zo slúchadiel je nuda? A čo takto pozrieť si film? Alebo dopísať maily? Alebo poctivo olajkovať všetky fotky na facebooku? Nemusíte predsa tvrdnúť doma aby ste mohli sociálne žiť. S držiakom iPadu na bicykel môžete spojiť príjemné s užitočným.

ipad-bicycle

Alebo čokoľvek s čímkoľvek, medze sa nekladú. iPad zároveň slúži aj ako dobrá ochrana pred predmetmi, ktoré budete pravdepodobne cestou zrážať. A o veľmi pravdepodobnej nehode môžete okamžite napísať status. A pred príchodom pomoci sa stihnete aj na mieste nehody čeknúť.

 

 

9.       iBallz

 

Že iPad nemá gule? No tak mu nejaké kúpte! iBallz sú štyri penové gule, ktoré sa pripevnia na rohy tabletu a v prípade pádu ho ochránia pred poškodením. No, ono, treba si pozrieť video.

Okrem toho sa iBallz dá využiť aj ako podložka pri písaní, a ešte na čosi, určite veľmi podstatné. Palec hore tvorcom videa, ktorí dokázali hádzať tablet tak, že nikdy nepadal hranou, alebo displejom priamo na iný predmet. A navyše, aspoň podľa videa, pokiaľ sa chytíte za gule, bude sa vám s ním lepšie hrať.

 

 

10.   Sveter pre iPad

 

Zvyknete so sebou nosiť poskladanú košeľu vo svetri a ľudia vás považujú za čudného? Máte ideálnu príležitosť vytrieť im zrak! Pri najbližších posmeškoch na adresu vášho príslušenstva môžete z poskladanej košele vytiahnuť svoj iPad, jedná sa totiž o veľmi praktické a nenápadné puzdro na tablet.

sveter_ipad

iPadu navyše nehrozí podchladenie, a v prípade ozaj zlého počasia mu môžete zapnúť aj ten najvrchnejší gombík. A károvaná košeľa, azda nikdy nevyjde z módy. Vhodné medzi geekov a pri vyhrnutí goliera aj na večernú párty.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013