Menu

Alcatel má telefón s OS Firefox

  • Napísal(a)  Redakcia
  • Čítať 2728 krát
  • Tlač
  • E-mail

Alcatel Onetouch začal aj u nás predávať chytrý telefón PIXI 3 (3.5) s operačným systémom Firefox 2.0. Novinka s 3,5-palcovým displejom a podporou dvoch SIM kariet je určená najmä deťom a nenáročným používateľom, ktorí chcú dotykový telefón s prístupom na internet a malými rozmermi.

 PIXI 3 (3.5) si môžete kúpiť v bielej a čiernej farbe za doporučenú cenu 49,90 euro vrátane DPH. Novinka má 3,5-palcový displej so základným rozlíšením 320 x 480 bodov, ktorý postačuje pre orientáciu v menu telefónu, online komunikáciu alebo sledovanie noviniek na sociálnych sieťach. Telefón váži len 98 gramov a vzhľadom k malým rozmerom sa dá pohodlne ovládať jednou rukou. Výhodou tohto modelu určeného pre začínajúcich užívateľov je bohatá ponuka predinštalovaných aplikácií, medzi ktorými nechýba populárne služby, ako sú Facebook, WhatsApp, Vıber alebo grafické filtre a fotoeditorov.

Telefón podporuje mobilné 3G siete pre pripojenie k rýchlemu internetu a pripojiť online sa môžete aj cez Wi-Fi siete. Vnútorná pamäť o veľkosti 512 MB ľahko rozšírite až o ďalších 32 GB prostredníctvom slotu na microSD karty. Telefón je vybavený aj fotoaparátom na zadnej strane, ktorý dokáže zhotovovať momentky v rozlíšení 2 megapixely. Výhodou modelu PIXI 3 (3.5) je tiež funkcia Dual SIM, vďaka ktorej môžete používať dve SIM karty (pracovné a súkromnú) v jednom zariadení súčasne.

Operačný systém Firefox je postavený na webovej technológii s otvoreným zdrojovým kódom, ktorá však zároveň kladie dôraz na bezpečnosť osobných dát užívateľov. Telefón funguje podobne ako internetový prehliadač, a to aj v prípadoch, keď nie je práve pripojený k internetu. Užívateľské rozhranie s notifikáciami, skratkami a nastaveniami funguje nezávisle na tom, či je užívateľ online či offline. Nie je ani nutné si zvykať na nové prostredie, princípom ovládania systému porozumie v priebehu niekoľkých minút každý, kto pracoval s webovým prehliadačom.

Firefox ponúka všetky funkcie, ktoré od smartphonu očakávate - telefónne hovory, správy, e-maily, fotenie alebo bezproblémový prístup k sociálnym sieťam, ako sú Facebook alebo Twitter. Súčasťou základnej výbavy je sada ďalších predinštalovaných aplikácií, ďalšie aplikácie si môžete stiahnuť v obchode Firefox Marketplace. Aplikácie sa v rámci Firefox OS správajú ako internetové stránky a sú preto vždy aktuálne.

návrat hore

NÁVŠTEVNOSŤ

2024        2023        2022        2021        2020        2019        2018       2017       2016       2015       2014       2013